Η κυπριακή CyRIC εκθέτει το νέο της μη επανδρωμένο όχημα στο συνέδριο BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023
Defence Redefined
Published on 22/01/2023 at 18:42

Η κυπριακή εταιρεία CyRIC θα συμμετέχει στο συνέδριο άμυνας και ασφάλειας BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 που θα διεξαχθεί στη Λεμεσό το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου 2023. Η CyRIC είναι πρωτοπόρος εταιρεία στην Κύπρο στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας στους τομείς του μηχανικού σχεδιασμού και πρωτοτύπων, ηλεκτρονικών και λογισμικών καθώς και στον τομέα των συμβουλευτικών υπηρεσιών. 

Η CyRIC κατά την διάρκεια του συνεδρίου θα προχωρήσει σε τρεις συνολικά παρουσιάσεις. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Δρ. Παναγιώτης Φιλίμης θα πραγματοποιήσει παρουσίαση στα πλαίσια της θεματικής “Multi-Domain and Network Centric Operations – Trends and  Solutions”, με θέμα τα μη επανδρωμένα αεροχήματα και οχήματα εδάφους στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας. Επίσης, θα προχωρήσει σε παρουσίαση με θέμα τις μη επανδρωμένες πλατφόρμες πολλαπλών χρήσεων. Επιπλέον, ο CEO της CyRIC, θα πραγματοποιήσει και παρουσίαση για την χρήση μη επανδρωμένων συστημάτων για σκοπούς πυρόσβεσης και προστασίας των δασών.

Διαβάστε επίσης: BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | To Διεθνές Συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας της Κύπρου

Η CyRIC θα παρουσιάσει στο συνέδριο το νέο της μη επανδρωμένο όχημα, το οποίο θα έχουν οι παρευρισκόμενοι την δυνατότητα να δουν από κοντά και να μάθουν περισσότερα για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων, σε μεγάλο βαθμό με τον τομέα των μη επανδρωμένων συστημάτων. Η εταιρεία ανέπτυξε το Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος Σταθερής Πτέρυγας, Κατακόρυφης Απογείωσης και Προσγείωσης (VTOL UAV), VECTOR H-18. Το VECTOR H-18  έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να ενεργήσει σε πολλαπλές αποστολές και  σε διάστημα 10 λεπτών καθίσταται έτοιμο για χρήση. Το μέγιστο βάρος πτήσης του ανέρχεται στα 5 κιλά, η ταχύτητα του ανέρχεται στα 45-100 χλμ/ώρα και η διάρκεια πτήσης του φτάνει μέχρι 1 ώρα και 40 λεπτά. 

Επίσης, η εταιρεία ανέπτυξε το τετρακόπτερο HORNET-X70, με μέγιστη ταχύτητα 55 χλμ/ώρα, μέγιστο ρυθμό ανόδου 4 μέτρα/δευτερόλεπτο και διάρκεια πτήσης 25 λεπτών. 

Πέραν τούτων η εταιρεία συμμετέχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα για ανάπτυξη μη επανδρωμένων συστημάτων, μεταξύ αυτών στο πρόγραμμα USSP: Unmaned Semifixed Sea Platforms για ανάπτυξη μιας αυτόνομου, ενεργειακά αποδοτικού μη επανδρωμένου συστήματος που θα μπορεί να αναπτυχθεί σε και να λειτουργήσει σε αντίξοες συνθήκες όπως πολύ βαθιά νερά. Επίσης, συμμετέχει στο πρόγραμμα LOTUS για την ανάπτυξη των τακτικών τηλεχειριζόμενων συστημάτων αεροσκαφών νέας γενιάς.

Διαβάστε επίσης: CyRIC | Μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οχήματα από την Κύπρο στην έκθεση EUROSATORY 2022 – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This