ΗΠΑ – Τουρκία | Συνεργασία στην παραγωγή πυρομαχικών 155 χιλ
Defence Redefined
Published on 26/02/2024 at 16:55

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι αμυντικές εταιρείες από την Τουρκία θα παράγουν πυρομαχικά των 155 χιλ σε εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ σε συνεργασία με αμερικανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με τη Yeni Safak, απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου του Anadolu, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι τρεις νέες εγκαταστάσεις έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται στο Τέξας των ΗΠΑ και η παραγωγή των πυρομαχικών αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός στρατός κατασκευάζει τρεις γραμμές παραγωγής μεταλλικών εξαρτημάτων βλημάτων 155 χιλιοστών στο Τέξας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζεφ Γιούργκενσεν. 

Πρόσθεσε ότι η σύμβαση για την κατασκευή, την εγκατάσταση και την περαιτέρω παραγωγή ανατέθηκε στην General Dynamics Ordnance and Tactical Systems, με υπεργολάβους από την τουρκική βιομηχανία, χωρίς να κατονομάσει τις εταιρείες.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε πως στόχος είναι αύξηση της παραγωγής κρίσιμων πυρομαχικών του αμερικανικού στρατού, για να αναπληρώσει τα αποθέματά του, μετα την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα παράγονται 30000 εξαρτήματα βλημάτων το μήνα.

Διαβάστε επίσης: KNDS | Παρουσίαση κατευθυνόμενων πυρομαχικών Sabir 155 χιλ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This