ΗΠΑ | Παραίτηση Μπάιντεν από την κούρσα για τις εκλογές των ΗΠΑ – Στηρίζει την Καμάλα Χάρις
Defence Redefined
Published on 22/07/2024 at 08:27

Παραιτήθηκε ο Τζο Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα για τις εκλογές των ΗΠΑ, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω επιστολής του στο Χ, δηλώνοντας μάλιστα ότι στηρίζει την Καμάλα Χάρις για υποψήφια πρόεδρο των Δημοκρατικών. 

Η στήριξη στην Καμάλα Χάρις

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει πλέον δεύτερη θητεία, μια είδηση που πυροδοτεί εξελίξεις εντός των επόμενων ημερών, καθώς πλέον οι προεδρικές εκλογές οδηγούν την αναμέτρηση σε “αχαρτογράφητα νερά”.

Ο Μπάιντεν μάλιστα δήλωσε ότι στηρίζει την Καμάλα Χάρις για υποψήφια των Δημοκρατικών για πρόεδρο της χώρας, στις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση Μπάιντεν

Σαφές μήνυμα για τις προθέσεις του Τζο Μπάιντεν μετά την ανακοίνωσή του πως θα αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, έστειλε ο Λευκός Οίκος απαντώντας στους Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου που ζητούν την απόσυρσή του από την προεδρία ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του.

Ειδικότερα, σε δήλωσή του στο CNNi, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Άντριου Μπέιτς ανέφερε πως ο πρόεδρος Μπάιντεν κληρονόμησε μεταξύ άλλων από τον προκάτοχό του μια οικονομία σε ελεύθερη πτώση και ένα αυξανόμενο ποσοστό εγκληματικότητας. Ο Πρόεδρος ανυπομονεί να ολοκληρώσει τη θητεία του και να προσφέρει στον αμερικανικό λαό.

Αυτό περιλαμβάνει τη συνέχιση της μείωσης του κόστους διαβίωσης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προστασία της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ θα βρεθεί απέναντι στην ατζέντα MAGAnomics που θα επιδεινώσει τον πληθωρισμό και θα οδηγήσει σε ύφεση και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να προστατεύσει τις ελευθερίες των Αμερικανών από τις απαγορεύσεις των αμβλώσεων και τις επιθέσεις στο κράτος δικαίου, ο ίδιος κατέληξε.

Η πρώτη αντίδραση Τραμπ 

Ως τον χειρότερο πρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ περιέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τον Τζο Μπάιντεν σε δήλωσή του στο CNNi, λίγα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του Δημοκρατικού προέδρου από την κούρσα των εκλογών του Νοεμβρίου. Είπε επίσης ότι η Καμάλα Χάρις θα είναι ευκολότερο να ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου συγκριτικά με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Δημοκρατικού προέδρου από την εκλογική κούρσα, εκτόξευσε “πυρά” κατά του Τζο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, έκανε λόγο για συνωμοσία του γιατρού του και των ΜΜΕ για να κρύψει τη σωματική και ψυχική του κατάσταση προσθέτοντας ότι θα υποφέρουν πολύ λόγω της προεδρίας του, αλλά θα επανορθώσουν τη ζημιά που έχει κάνει πολύ γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ – Νεκροί και τραυματίες – Ποιος είναι ο δράστης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This