ΗΠΑ | Ο Μπάιντεν ενέκρινε την αναβάθμιση του πυρηνικού πλάνου της χώρας
Defence Redefined
Published on 23/08/2024 at 08:25

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενέκρινε τον Μάρτιο ένα εξαιρετικά διαβαθμισμένο πυρηνικό στρατηγικό σχέδιο για τις Ηνωμένες Πολιτείες που, για πρώτη φορά, επαναπροσανατολίζει την αποτρεπτική στρατηγική της Αμερικής, ώστε να επικεντρωθεί στην ταχεία επέκταση της Κίνας στο πυρηνικό της οπλοστάσιο.

Η αλλαγή έρχεται καθώς το Πεντάγωνο πιστεύει ότι τα αποθέματα της Κίνας θα ανταγωνιστούν το μέγεθος και την ποικιλομορφία των αποθεμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας την επόμενη δεκαετία.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανακοίνωσε ποτέ ότι ο κ. Μπάιντεν είχε εγκρίνει την αναθεωρημένη στρατηγική, που ονομάζεται «Πολιτική Χρησιμοποίησης Πυρηνικών», η οποία επίσης επιδιώκει πρόσφατα να προετοιμάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για πιθανές συντονισμένες πυρηνικές προκλήσεις από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα. 

Όμως, σε πρόσφατες ομιλίες, δύο ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Vipin Narang και Pranay Vaddi, υπαινίχθηκαν την αλλαγή με προσεκτικά διατυπωμένες προτάσεις πριν από την επερχόμενη κοινοποίηση στο Κογκρέσο, που αναμένεται πριν αποχωρήσει ο Μπάιντεν.

Διαβάστε επίσης: Έλεγχος εξοπλισμών | Η Ουάσιγκτον ελπίζει να ξεκινήσει “σύντομα” συνομιλίες με την Κίνα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This