ΗΠΑ | Κυρώσεις κατά Ισραηλινών εξτρεμιστών
Defence Redefined
Published on 15/06/2024 at 10:28

Την υιοθέτηση κυρώσεων κατά Ισραηλινών που παρεμποδίζουν την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστίνιους της πολύπαθης Γάζας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών στη σχετική ανακοίνωσή του χαρακτήρισε βίαιη την εξτρεμιστική ισραηλινή ομάδα “Tzav 9”, η οποία μπλοκάρει και καταστρέφει τις αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ζωτικής σημασίας ανθρωπιστική βοήθεια για τους Παλαιστίνιους αμάχους της Γάζας.

Μέλη αυτής της ομάδας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, επιχείρησαν να εμποδίσουν τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα κλείνοντας δρόμους, μερικές φορές βίαια, κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ της Ιορδανίας και της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει συγκεκριμένα την 13η Μαΐου, όταν μέλη της Tzav 9 λεηλάτησαν και μετά έβαλαν φωτιά σε δύο φορτηγά κοντά στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, τα οποία μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει την ευθύνη να εγγυάται την ασφάλεια των αυτοκινητοπομπών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, οι οποίες διέρχονται από το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη κατευθυνόμενες στη Γάζα, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές οι ενέργειες δολιοφθοράς και βίας που έχουν στόχο αυτή την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι, Ισραηλινοί πολίτες επιτίθενται σε φορτηγά με την υποψία ότι μεταφέρουν τρόφιμα προς τη Γάζα, όπου η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας ήδη ελέγχεται αυστηρά από τις ισραηλινές αρχές.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Θεωρούν απαράδεκτο το κλείσιμο σημείων εισόδου στη Γάζα από το Ισραήλ

*Φωτογραφία αρχείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This