Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α | Ο Δημήτριος Σκαλαίος νέος πρόεδρος στο νέο Δ.Σ.
Defence Redefined
Published on 17/05/2024 at 08:42

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.).

Κατά τη διάρκεια αυτής εκλέχθηκε ομοφώνως, ύστερα από εισήγηση του απερχόμενου προέδρου, κ. Νικόλαου Παπάτσα, ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., κ. Δημήτριος Σκαλαίος (Εντεταλμένος Σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα και την επιχειρησιακή αναδιάρθρωση της εταιρίας).

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

  • Δημήτριος Σκαλαίος (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.): Πρόεδρος
  • Νικόλαος Παπάτσας (THEON SENSORS): Αντιπρόεδρος
  • Δημήτριος Καραντζάβελος (SCYTALYS): Γραμματέας
  • Κωνσταντίνος Λίγκας (ELMON): Ταμίας
  • Νικόλαος Κωστόπουλος (HELLENIC DEFENCE SYSTEMS – EAS): Μέλος
  • Γεώργιος Τρουλλινός (INTRACOM DEFENSE): Μέλος
  • Δημήτρης Δημητρίου (MILTECH): Μέλος
  • Χρήστος Γιορδαμλής (PRISMA ELECTRONICS): Μέλος
  • Νικόλαος Κέμος (ELFON): Μέλος
  • Αναπληρωματικά μέλη:
  • Ευάγγελος Βερονικιάτης (TERRA SPATIUM): Α’ Αναπληρωματικό Μέλος
  • Κωνσταντίνος Ψαραδέλλης (NK TRAILERS): Β’ Αναπληρωματικό Μέλος

Τα μέλη και το νέο ΔΣ εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Νικόλαο Παπάτσα, για την πολυετή, συνεπή και πολυεπίπεδη προσφορά του στην ενίσχυση της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. στον χώρο της αεροδιαστημικής, της άμυνας και της ασφάλειας και δεσμεύονται να συνεχίσουν το έργο του με την ίδια ενέργεια και συνέπεια.

Διαβάστε επίσης: BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Εδραίωση της συνεργασίας των αμυντικών βιομηχανιών Ελλάδας και Κύπρου – Οι δύο πυλώνες του Ελληνισμού ενωμένοι

Ο απερχόμενος Πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., κ. Νικόλαος Παπάτσας, δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει αλλά και να ευχαριστήσω τα απελθόντα μέλη του για την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλαμε προκειμένου να αναδείξουμε τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. συνέβαλε τα μέγιστα στην εξωστρέφεια της ΕΑΒΙ, με την υπογραφή 4 Διεθνών Μνημονίων Κατανόησης με την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και την Ουκρανία, τη συμμετοχή σε 13 Διεθνείς Εκθέσεις, τη διοργάνωση ελληνικών εθνικών περιπτέρων σε 6 από αυτές, την παρουσία της σε 22 Διεθνείς και Εγχώριες Εκδηλώσεις και Συνέδρια, καθώς και με τη διαρκή ενημέρωση των μελών της για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε διεθνή ερευνητικά και βιομηχανικά προγράμματα. 

Διαβάστε επίσης: Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. | Ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας μέσω των ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων EDF και διεθνών συνεργασιών

Από το 2021, η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. υποδέχτηκε, εφαρμόζοντας αυστηρά κριτήρια αποδοχής, 23 νέες εταιρίες-μέλη, διευρύνοντας με ποσοτικούς και ποιοτικούς όρους τις εταιρείες της ΕΑΒΙ που εκπροσωπεί, ενσωματώνοντας έτσι εταιρίες με πραγματικές δραστηριότητες στον τομέα της αεροδιαστημικής, της άμυνας και της ασφάλειας. 

Με ουσιαστικές, επίσης, παρεμβάσεις η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. ανέδειξε στην Πολιτεία τις ανάγκες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, καταθέτοντας σειρά εποικοδομητικών και τεκμηριωμένων προτάσεων για την ουσιαστική ενίσχυσή της».

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α., κ. Δημήτριος Σκαλαίος, απευθυνόμενος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, επισημαίνοντας ότι θα εργαστεί συστηματικά για τον θετικό μετασχηματισμό της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. 

«Μπροστά μας έχουμε πολλές και μεγάλες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Προχωράμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας: να προασπίζουμε τα επιτεύγματα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Οραματίζομαι μια Ένωση μεγάλη, συσπειρωμένη, οικονομικά εύρωστη, εξωστρεφή, λειτουργική και παραγωγική, με δυνατή και υπολογίσιμη φωνή στα διεθνή fora, με την πεποίθηση ότι το χθες και το σήμερα της αμυντικής βιομηχανίας μας προδιαγράφει και εγγυάται το λαμπρό μέλλον αυτής. 

Θεμελιώδης αρχή μου είναι η προσπάθεια θεσμικής εκπροσώπησης των συμφερόντων όλων, μικρών και μεγάλων αμυντικών εταιρειών, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τον κλάδο και την εθνική οικονομία».

Διαβάστε επίσης: Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α – NAUDI | Υπογραφή MoU με στόχο την συνεργασία στο World Defense Show 2024

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This