Εσθονία | Εγκαινιάστηκε η νέα εκπαιδευτική εγκατάσταση αστικού αγώνα
Defence Redefined
Published on 13/06/2023 at 13:00

Η νέα εκπαιδευτική εγκατάσταση αστικού αγώνα στο Rabasaare πρόκειται να αυξήσει κατακόρυφα τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των Αμυντικών Δυνάμεων της Εσθονίας (Estonian Defense Forces – EDF) σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το Εσθονικό Κέντρο Αμυντικών Επενδύσεων (Estonian Centre for Defence Investments – ECDI) εγκαινίασε τη σύγχρονη μονάδα εκπαίδευσης πλησίον του κεντρικού χώρου εκπαίδευσης των EDF.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα εγκατάσταση, σχεδιασμένη για την προσομοίωση αστικών περιβαλλόντων, προσφέρει ευέλικτες ευκαιρίες εκπαίδευσης στο στρατιωτικό προσωπικό, ώστε να προετοιμαστεί για την άμυνα της χώρας. 

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει διάφορα κτίρια (Kill House) εξοπλισμένα με στοιχεία απαραίτητα για την εκπαίδευση στον αστικό πόλεμο. Ενδεικτικά, έχουν κατασκευαστεί επτά πολυώροφα κτίρια, μια γέφυρα που συνδέει το κεντρικό πολύγωνο με το Rabasaare και ένα εκτεταμένο οδικό δίκτυο στο χωριό Rabasaare. 

Διαβάστε επίσης: Αγώνας εντός κατοικημένων τόπων, από την 4η Ταξιαρχία Πεζικού – Φωτογραφίες

Η σύμβαση μελέτης και κατασκευής, συνολικής αξίας 4,8 εκατ. ευρώ, ανατέθηκε στην εταιρεία YIT Eesti, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε από την Projektibüroo.

Η εγκατάσταση επιτρέπει στις εκπαιδευόμενες μονάδες να ασκήσουν τεχνικές όπως καταρρίχηση από κτίρια, διάρρηξη εμποδίων και βέλτιστο χειρισμός ποικίλων επιχειρησιακών καταστάσεων. Ακόμα, όλα τα κτίρια έχουν κινητούς τοίχους, επιτρέποντας τη δημιουργία διαφορετικών σεναρίων εκπαίδευσης.

Παρά το πολύπλοκο έδαφος και τις διάφορες καιρικές συνθήκες, το έργο ενσωμάτωσε καινοτόμες τεχνολογίες για την περαιτέρω ενίσχυση της άμυνας της Εσθονίας.

Διαβάστε επίσης: Wild Goose | Το συρόμενο αμαξίδιο της Marom Dolphin σε αγώνα κατοικημένων περιοχών – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This