Επίθεση με drones στο Τελ Αβίβ – Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη
Defence Redefined
Published on 19/07/2024 at 17:00

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ με drone, με τις ισραηλινές αρχές να κάνουν λόγο για έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες.

Ο Γιάχια Σαρίε στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ότι η αεροπορική δύναμη των drones των “ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης” διεξήγαγε αξιόλογη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον σημαντικού στόχου στην κατεχόμενη περιοχή της Γιάφα, γνωστή στο Ισραήλ με το όνομα Τελ Αβίβ.

Στο Ισραήλ η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δέχθηκε εκατοντάδες κλήσεις σχετικά με μια ισχυρή έκρηξη στο Τελ Αβίβ. Ένας άνδρας περίπου 50 ετών βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, επεσήμανε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι είχε χτυπηθεί από θραύσματα.

Επίσης τέσσερις άνθρωποι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από θραύσματα, ενώ άλλοι τέσσερις δέχθηκαν φροντίδες λόγω του σοκ που υπέστησαν. Όλοι τους έχουν πάρει εξιτήριο, επεσήμανε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Εικόνες από την περιοχή όπου σημειώθηκε η έκρηξη δείχνουν το σημείο που μοιάζει να επλήγη ένα κτίριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ, AP News

Διαβάστε επίσης: Η Φρεγάτα Ύδρα κατέρριψε μη επανδρωμένο αεροσκάφος των Χούθι

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This