Εκλογές στη Χιμάρα | Νέος Δήμαρχος ο Βαγγέλης Τάβος
Defence Redefined
Published on 05/08/2024 at 12:24

Στο 100% των αποτελεσμάτων ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα, Βαγγέλης Τάβος συγκέντρωσε ποσοστό 58,62% με 4.858 ψήφους, ενώ ο Πέτρος Γκικουρίας, που στηρίχθηκε από την ελληνική κοινότητα συγκέντρωσε το 41,38% με 3.400 ψήφους, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Τάβος στη δήλωσή του πριν κλείσουν οι κάλπες, επανέλαβε την πρόσκλησή του στον υποψήφιο, Πέτρο Γκικουρία, να αποδεχθεί τη θέση του αντιδημάρχου.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ το πρωί αποχώρησαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι της Ομόνοιας, ενώ ο Νέστορας Βάρφης, κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, είπε ότι το μόνο που θέλω να σας πω είναι ότι η τρομοκρατία κέρδισε για ακόμα μια φορά.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο κέντρο της εκλογικής επιτροπής στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Χιμάρας.

Σύμφωνα με το himara.gr, στην αίθουσα παρίσταντο οι δύο υποψήφιοι, Πέτρος Γκικουρίας και Βαγγέλης Τάβος, καθώς και ο βουλευτής και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες και βουλευτής και γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Blendi Klosi.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα η αλβανική κυβέρνηση έδινε μάχη με κάθε μέσο για να αποτραπεί μια ακόμη δυσάρεστη έκπληξη με την εκλογή του Πέτρου Γκικουρία, ο οποίος υποστηρίζεται από την Ομόνοια και κόμματα της αντιπολίτευσης και είναι ο συνεχιστής του συνδυασμού Μπελέρη που κέρδισε τις εκλογές του Μαΐου 2023, και να κερδίσει ο “εισαγόμενος” υποψήφιος, καθώς κατάγεται από τη Δρόπολη, πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Βαγγέλης Τάβος.

Διαβάστε επίσης: Φρέντι Μπελέρης | Καθαίρεση από δήμαρχος Χειμάρρας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This