Εθνική Φρουρά | Τελετή Διαβεβαίωσης των Υπαξιωματικών Τάξεως 2024
Defence Redefined
Published on 18/07/2024 at 12:29

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024, η Τελετή Διαβεβαίωσης των νέων Υπαξιωματικών Τάξεως 2024 οι οποίοι αποφοίτησαν από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών της Ελλάδος.

Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Βασίλης Πάλμας, αναφερόμενος στους νέους Υπαξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς ανέφερε: “Για τους σύγχρονους στρατούς, οι υπαξιωματικοί θεωρούνται ως ένας από τους κεντρικούς άξονες στους οποίους εδράζεται η δομή και η λειτουργικότητά τους.

Στην Εθνική Φρουρά η σημασία της προσφοράς σας είναι πολυδιάστατη, αδιαμφισβήτητη και αναντικατάστατη και εκτείνεται σε πολλούς τομείς της στρατιωτικής ζωής. Από τον κρίσιμο ρόλο της εκπαίδευσης και της καθοδήγησης του προσωπικού για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, μέχρι αυτόν της λήψης αποφάσεων σε τακτικό επίπεδο.

Από την παροχή αξιόπιστων και αποτελεσματικών λύσεων σε καθημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται, μέχρι τη ψυχολογική στήριξη των οπλιτών, την ενίσχυση της συνοχής και του ηθικού των Μονάδων και τη διατήρηση της λειτουργικότητάς τους στον ύψιστο βαθμό.

Λόγω των καθηκόντων με τα οποία θα είστε επιφορτισμένοι και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτά, θα κληθείτε να τηρείτε υψηλό επίπεδο κατάρτισης, ευελιξία κατανόησης και αφομοίωσης των αλλαγών, ταχύτητα προσαρμογής στις εξελίξεις στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον και υψηλά επίπεδα ψυχικής αντοχής και ενάσκησης ηγεσίας.

Μιας ηγεσίας την οποία, έχετε την ευθύνη να ασκήσετε.”

Απευθυνόμενος στις οικογένειες και τους οικείους των νέων υπαξιωματικών, ανέφερε: “κατανόηση και η ενθάρρυνση που τους παρείχατε τους βοήθησαν να ξεπεράσουν τις όποιες δυσκολίες και να επιτύχουν τους στόχους που έθεσαν. Η παρουσία και η συμπαράστασή σας θα αποτελέσουν πολύτιμο στήριγμα  στη νέα σελίδα που ανοίγεται από σήμερα στη σταδιοδρομία τους.”

Τέλος, ο Υπουργός Άμυνας, αναφερόμενος στους νέους υπαξιωματικούς, τόνισε πως “η επίσημη ένταξή σας στην Εθνική Φρουρά συμπίπτει με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυσή της.

Με έξι δεκαετίες αδιάλειπτης προσφοράς στην πατρίδα και στον λαό μας οι Ένοπλές Δυνάμεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζουν να παραμένουν απαρασάλευτα προσηλωμένες στην αποστολή τους.

Συνεχίζουν να αποτελούν τον κύριο παράγοντα αποτροπής έναντι οποιασδήποτε απειλής και τον κύριο υπερασπιστή των θεμελιωδών αρχών της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Σε αυτή την κοινή προσπάθεια έχετε και εσείς πλέον πολύ σημαντικό ρόλο να διαδραματίσετε. Η συλλογική δράση είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων μας.

Δηλώνοντας βέβαιος ότι θα αποδειχθείτε αντάξιοι της ιστορίας και των προσδοκιών της πολιτείας και του λαού μας σας καλωσορίζω ξανά στην Εθνική Φρουρά και σας εύχομαι υγεία, ευόδωση των στόχων σας και κάθε επιτυχία στο έργο που έχετε να επιτελέσετε.”

Με πληροφορίες / φωτογραφίες από: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Τελετή Διαβεβαίωσης των Αξιωματικών Τάξεως 2024

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This