Εθνική Φρουρά | Ορκωμοσία των Οπλιτών της 2024 ΕΣΣΟ – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 26/07/2024 at 17:31

Την Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, οι τελετές ορκωμοσίας των Οπλιτών Θητείας της 2024 ΕΣΣΟ, ενώπιον της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Ειδικότερα, ο Υπουργός Άμυνας, κ. Βασίλης Πάλμας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ». Αντίστοιχα, η Ιεραρχία του ΓΕΕΦ, παρέστη στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στις κατά τόπους Διοικήσεις – Σχηματισμούς και Τακτικά Συγκροτήματα.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ, στην ημερήσια διαταγή του, απευθυνόμενος στους νέους οπλίτες ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η Εθνική Φρουρά, η κατ’ εξοχήν συνιστώσα σκληρής Ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδώ και 60 χρόνια είναι προσηλωμένη στην Αποστολή της, να εξασφαλίζει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Η επί 50 έτη, ύπαρξη κατοχικού στρατού και η συνεχώς εξελισσόμενη τουρκική προκλητικότητα, με την οποία θίγονται ζωτικά μας συμφέροντα, επιβάλλει τη συνεχή εγρήγορση. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

Ως Κύπριοι Έλληνες, φορώντας τη στρατιωτική στολή, έχετε την μεγάλη τιμή να αφιερώσετε τις δυνάμεις και τις ικανότητές σας, μαζί με όλο το υπόλοιπο «εν όπλοις» προσωπικό μας, στην εκπλήρωση της Ιερής Αποστολής που μας έχει ανατεθεί. Η Κύπρος μας δεν έχει να αντιτάξει Στρατιές. Έχει όμως τα παιδιά της. Λίγα και εκλεκτά. Η ασφάλεια της πατρίδας μας βρίσκεται στα χέρια ικανών και αποφασισμένων στρατιωτών.”

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Δυναμική επίδειξη δυνατοτήτων για τα 60χρονα και πρώτη εμφάνιση για τον “ΚΕΡΒΕΡΟ” – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This