Εθνική Φρουρά | Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΦ στην Γερμανία – Συζήτηση για ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο κρατών
Defence Redefined
Published on 09/07/2024 at 10:00

Από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου 2024, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς , Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας, Στρατηγού Carsten Breuer.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024, έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή στο Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας και μετέπειτα πραγματοποιήθηκαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις αρχικά μεταξύ των δύο Αρχηγών και ακολούθως με τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Άμυνας της Γερμανίας, κ. Thomas Hitschler. 

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν οι κοινές ανησυχίες που άπτονται θεμάτων ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καθώς επίσης οι εξελίξεις αναφορικά με την κατάσταση στην περιοχή της Γάζας και της Ανατολικής Ευρώπης. Έγινε επίσης διερεύνηση της δυνατότητας περαιτέρω ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου και Γερμανίας και σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, τόσο στο πλαίσιο των δράσεων της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ, όσο και σε διμερές επίπεδο.

Ακολούθως, ο Αρχηγός, επισκέφθηκε την Ειδική Διοίκηση Εκπαίδευσης της Επιχείρησης EUMAM Ukraine της ΕΕ για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία και την Διοίκηση Επιχειρήσεων των Γερμανικών ΕΔ, όπου έτυχε ενημέρωσης για τις δυνατότητες, το όραμα, τις προκλήσεις και τις τρέχουσες επιχειρήσεις.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: ΥΠΑΜ | Επίσκεψη στην Έκθεση Αεροδιαστημικής ILA στη Γερμανία – Συνάντηση με Γερμανό Υφυπουργό Άμυνας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This