Γερμανία | Σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής της Rheinmetall – Διαψεύδει η Ρωσία
Defence Redefined
Published on 13/07/2024 at 11:12

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Γερμανία η αποκάλυψη του CNNi για το ρωσικό σχέδιο δολοφονίας του Διευθυντή της βιομηχανίας αμυντικών συστημάτων Rheinmetall, Άρμιν Πάππεργκερ. 

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο προχώρησε σε διάψευση, καταγγέλλοντας ότι δεν βασίζεται σε σοβαρή τεκμηρίωση.

Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών ανακάλυψαν ότι η Ρωσία σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Rheinmetall, η οποία παράγει στρατιωτικό εξοπλισμό και οχήματα που στέλνονται στην Ουκρανία.

Η συνωμοσία για τη δολοφονία του Αρμίν Πάπεργκερ ήταν ένα από τα πολλά ρωσικά κυβερνητικά σχέδια για τη δολοφονία στελεχών αμυντικών βιομηχανιών της Ευρώπης που στηρίζουν το Κίεβο, σημείωσε το CNNi επικαλούμενο πέντε μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς και Δυτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι εξήγησαν ότι το σχέδιο αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος.

Τα σχέδια για τη δολοφονία Πάπεργκερ βρίσκονταν σε πιο προχωρημένο στάδιο από τα υπόλοιπα, επεσήμαναν ερευνητές. Δημοσίευμα των New York Times επικαλέστηκε πολλούς Δυτικούς αξιωματούχους, ενώ και οι Financial Times αναφέρθηκαν στο σχέδιο δολοφονίας έχοντας ως πηγή διπλωμάτες του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τη Γερμανία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ενώ πρόσθεσαν ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας κατάφεραν να προστατεύσουν τον Πάπεργκερ.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο Όλιβερ Χόφμαν, εκπρόσωπος της Rheinmetall, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είναι σε θέση να σχολιάζει θέματα που άπτονται της ασφάλειας της επιχείρησης, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι λαμβάνονται πάντα τα απαραίτητα μέτρα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η Rheinmetall, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες παραγωγής πυρομαχικών, έχει ενισχύσει την παραγωγή της μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 2022. Παράλληλα σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, σύμφωνα με το CNNi.

Μετά την αποκάλυψη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει. 

Διαβάστε επίσης: Rheinmetall | Η μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της εταιρείας – 8,5 δις για πυρομαχικά 155 χιλ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This