Γερμανία | Εκτός νόμου το Ισλαμικό Κέντρο Αμβούργου για προώθηση ακραίας ισλαμιστικής ιδεολογίας
Defence Redefined
Published on 24/07/2024 at 15:53

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας απαγόρευσε το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου (Islamisches Zentrum Hamburg – IZH) και τις οργανώσεις που υπάγονται σε αυτό σε όλη τη χώρα, ως μια εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση η οποία επιδιώκει σκοπούς που αντιτίθενται στο σύνταγμα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας, οι υπο-οργανώσεις του κέντρου που έχουν επίσης απαγορευτεί είναι η Ισλαμική Ακαδημία Γερμανίας , ο Σύλλογος Υποστηρικτών ενός Ιρανο-Ισλαμικού Τεμένους στο Αμβούργο, το Κέντρο Ισλαμικού Πολιτισμού στη Φρανκφούρτη και η Ισλαμική Ένωση της Βαυαρίας. Τα περιουσιακά στοιχεία της οργάνωσης έχουν δεσμευθεί. Με εντολή δικαστηρίου έχουν αρχίσει έρευνες σε 53 ακίνητα σε Αμβούργο, Βρέμη, Βερολίνο, Κάτω Σαξονία, Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, Έσση, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Βαυαρία ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί για να αποκαλυφθούν πιθανές διασυνδέσεις με άλλες οργανώσεις.

Ο Υπουργός  Εσωτερικών της Γερμανίας, Nancy Faeser, δήλωσε πως “Απαγορεύσαμε το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου, το οποίο προωθεί μια ισλαμιστική-εξτρεμιστική, ολοκληρωτική ιδεολογία στη Γερμανία. Αυτή η ισλαμιστική ιδεολογία είναι αντίθετη στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα των γυναικών, σε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα και στη δημοκρατική κυβέρνηση. Το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου και οι υπο-οργανώσεις του υποστηρίζουν επίσης τους τρομοκράτες της Χεζμπολάχ και διαδίδουν επιθετικό αντισημιτισμό”. 

Ανέφερε επίσης πως “Δεν αναλαμβάνουμε δράση ενάντια σε μια θρησκεία. Κάνουμε μια σαφή διάκριση μεταξύ των ισλαμιστών εξτρεμιστών και των πολλών μουσουλμάνων που ανήκουν στη χώρα μας και ζουν σύμφωνα με την πίστη τους. Αυτή η απαγόρευση δεν ισχύει για την ειρηνική πρακτική της σιιτικής θρησκείας”.

Η ανακοίνωσε αναφέρει επίσης μεταξύ άλλων πως οι διάφορες δραστηριότητες του Ισλαμικού Κέντρου του Αμβούργου δείχνουν ότι υποστηρίζει και προωθεί τη στρατιωτική και πολιτική διάσταση του «Άξονα της Αντίστασης», ιδίως τη συμμαχία με την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ. Το κάνει έχοντας πλήρη επίγνωση της ιδεολογίας και των στόχων της Χεζμπολάχ, ιδιαίτερα της συνεχιζόμενης ένοπλης σύγκρουσής της με το Ισραήλ. Παρόλο που οι δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στη Γερμανία απαγορεύτηκαν το 2020, το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου συνεχίζει να υποστηρίζει και να προωθεί την τρομοκρατική οργάνωση.

Με πληροφορίες από: Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας

Διαβάστε επίσης: Ο Υβριδικός Πόλεμος, η λαθρομετανάστευση και ο ρόλος της Αστυνομίας – Δρ. Λάμπρος Καούλλας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This