ΓΕΕΘΑ | Συνεργασία με Πανεπιστήμιο Πειραιώς – Υποτροφίες και εκπτώσεις σε δίδακτρα
Defence Redefined
Published on 30/08/2024 at 10:09

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024 υπεγράφη, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητή κ. Μιχαήλ Σφακιανάκη, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Σκοπός του Μνημονίου είναι ο εμπλουτισμός των δεξιοτήτων και γνώσεων των στελεχών και οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της συμμετοχής τους στο σύνολο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) και στα προγράμματα εκπαίδευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με παροχή εκπτώσεως της τάξεως του 30% επί των διδάκτρων.

Επιπλέον το υπόψη Μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χορήγηση 10 υποτροφιών από πλευράς ΓΕΕΘΑ (ετησίως) για φοίτηση σε ΠΜΣ αντικειμένων σχετικών με τις υπηρεσιακές ανάγκες των Γενικών Επιτελείων και των Κοινών Σωμάτων, καθώς και τη χορήγηση 3 υποτροφιών εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς στους πρωτεύσαντες αποφοίτους των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ).

Συγκεκριμένα, στο Μνημόνιο Συνεργασίας ορίζονται τα ακόλουθα:

Α. Η συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο σύνολο των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) του ΠΑ.ΠΕΙ, με παροχή έκπτωσης 30% επί των καθοριζόμενων διδάκτρων.

Β. Η συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στο σύνολο των προγραμμάτων εκπαίδευσης του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ), επίσης με παροχή 30% έκπτωσης επί των διδάκτρων.

Γ. Η χορήγηση δέκα (10) υποτροφιών εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ετησίως για φοίτηση σε ΠΜΣ αντικειμένων σχετικών με τις υπηρεσιακές ανάγκες και τις ειδικότερες απαιτήσεις των Γενικών Επιτελείων (ΓΕ) και Κοινών Σωμάτων (ΚΣ).

Δ. Η χορήγηση κατ’ έτος τριών (3) υποτροφιών εκ μέρους του ΠΑ.ΠΕΙ στους πρωτεύσαντες αποφοίτους των ΑΣΕΙ, το χρονικό διάστημα ενεργοποίησης των οποίων θα ορίζεται ετησίως από τα Γενικά Επιτελεία, για φοίτηση σε ένα εκ των κάτωθι ΠΜΣ:

1. Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive-MBA)

2. Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα μεΔιεθνή Προσανατολισμό (Master in Business Administration – Total Quality Management International)

3. Λογιστική και Έλεγχος Επιχειρήσεων καιΔημοσίων Οργανισμών (MSc in Accounting and Control of Business and Public Sector)

4. Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική (MSc in Economic and Business Strategy)

5. Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία (MSc in Industrial Management and Technology)

6. Πληροφορική (MSc in Informatics)

7. Πληροφοριακά Συστήματα και Υπηρεσίες (MSc in Information Systems & Services)

8. Χρηματοοικονομική και Τραπεζική (MSc inBanking and Finance)

9. Ναυτιλιακή Διοικητική (αγγλόφωνο) (MSc in Shipping Management)

10. Αμερικανικές Σπουδές: Πολιτική, Στρατηγικήκαι Οικονομία (αγγλόφωνο) (MSc American Studies: Politics, Strategy and Economics)

Ε. Η διοργάνωση επιστημονικών δραστηριοτήτων με αμοιβαία προβολή αυτών.

ΣΤ. Η δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας ΠΜΣ κοινού ενδιαφέροντος.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ, ΥΠΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Υποτροφίες για στελέχη της Εθνικής Φρουράς σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα – Μνημόνιο Συνεργασίας Υπουργείου Άμυνας και Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This