Γαλλία | Το πρώτο αναβαθμισμένο Leclerc XLR παραδόθηκε στον Στρατό Ξηράς
Andreas Pogiatzi
Published on 01/12/2023 at 14:30

Οι γαλλικές χερσαίες δυνάμεις (Armée de terre), παρέλαβαν το πρώτο εκσυγχρονισμένο άρμα μάχης Leclerc στην έκδοση XLR.  

Το πρώτο Leclerc XLR παραδόθηκε στο 501ο Τεθωρακισμένο Σύνταγμα (501e Régiment de Chars de Combat), το οποίο εδρεύει στο Mourmelon-le-Grand στην βορειοανατολική Γαλλία.

Το Leclerc XLR αποτελεί μια εκσυγχρονισμένη έκδοση των αρμάτων μάχης Leclerc της σειράς 2 και της σειράς 3/XXI, με 200 από αυτά τα οχήματα να προγραμματίζονται για εκσυγχρονισμό στην έκδοση XLR. Το πρόγραμμα αυτό προϋποθέτει την αναβάθμιση της θωράκισης, αλλά και του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, των ηλεκτροοπτικών και την αντικατάσταση εξαρτημάτων που δεν παράγονται πλέον, οι ελλείψεις των οποίων σημειώθηκαν στα γαλλικά αποθέματα.

Ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων μάχης Leclerc στο πρότυπο XLR αποτελεί μέρος του ευρύτερου προγράμματος SCORPION, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα νέο σύστημα επικοινωνιών και ένα σύστημα διαχείρισης μάχης.

Το σύνολο των οχημάτων Leclerc XLR, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να παραδοθεί στον γαλλικό στρατό μέχρι το 2029. Το κόστος για αναβάθμιση των 200 Leclerc σε επίπεδο XLR και των 18 Leclerc DCL εκτιμάται στα 330 εκατομμύρια ευρώ. Το συνολικό κόστος του προγράμματος SCORPION ανέρχεται σε 6,8 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Δείτε το βίντεο:

Δείτε το βίντεο εδώ

Διαβάστε επίσης: Leclerc XLR | Το αναβαθμισμένο άρμα μάχης του γαλλικού στρατού – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This