Γάζα | Ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα παρά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου
Defence Redefined
Published on 26/05/2024 at 08:26

Παρά την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ) να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στην Λωρίδα της Γάζας, ο στρατός ξεκίνησε να βομβαρδίζει την μεθοριακή πόλη της Ράφα, όπου βρίσκεται εγκλωβισμένος ο μεγαλύτερος αριθμός των αμάχων.

Το Διεθνές Δικαστήριο, η ανώτατη δικαστική αρχή του ΟΗΕ, έδωσε επίσης εντολή στο Ισραήλ να διατηρήσει ανοικτό το πέρασμα της Ράφα, που είναι απαραίτητο για την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά είναι κλειστό μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησής του στις αρχές Μαΐου.

Παράλληλα, στο Παρίσι έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις για επίτευξη κατάπαυσης πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς και σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, γίνονται συζητήσεις για την εφαρμογή της “λύσης των δύο κρατών”.

Νωρίς σήμερα το πρωί, σύμφωνα με το Euronews, σημειώθηκαν ισραηλινά πλήγματα στη Ράφα (νότια), καθώς και στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ (κέντρο).

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος ηγετών της Χαμάς και του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα | Μήνυση για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονίας στη Γάζα κατέθεσαν Έλληνες δικηγόροι

*Φωτογραφία αρχείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This