Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό | Πιστοποίηση του StormBreaker της RTX στο F/A-18E/F Super Hornet
Defence Redefined
Published on 10/11/2023 at 18:00

Η Raytheon, μέλος της RTX, ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (US Navy) έχει πιστοποιήσει το έξυπνο πυρομαχικό StormBreaker στο αεροσκάφος F/A-18E/F Super Hornet.

Το F/A-18 είναι το πρώτο εγκεκριμένο αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που δύναται να φέρει το επίμαχο οπλικό σύστημα. Αξιοποιώντας τις γνώσεις για την πιστοποίηση στο F-15E, η Raytheon κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των απαιτούμενων πτητικών δοκιμών, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους για την παροχή αυτής της δυνατότητας στο Ναυτικό των ΗΠΑ.

Το StormBreaker διαθέτει ένα καινοτόμο αισθητήρα αναζήτησης πολλαπλών λειτουργιών (multimode), ενώ η καθοδήγηση βασίζεται σε κάμερα υπέρυθρης απεικόνισης, ραντάρ κυμάτων χιλιοστόμετρου και ημιενεργό λέιζερ, εκτός από σύστημα καθοδήγησης GPS και INS.

Διαβάστε επίσης: GBU-53/B StormBreaker | Το F-15E το πρώτο αεροσκάφος το οποίο θα φέρει το επαναστατικό πυρομαχικό – VIDEO

Το μικρό μέγεθος του StormBreaker επιτρέπει σε λιγότερα αεροσκάφη να προσεγγίζουν τον ίδιο αριθμό στόχων σε σύγκριση με μεγαλύτερα όπλα που απαιτούν πολλαπλά αεροσκάφη. 

Ακόμα, το StormBreaker μπορεί να καλύψει απόσταση περισσότερη των 40 μιλίων για να αδρανοποιήσει εν κινήσει χερσαίους και θαλάσσιους στόχους, μειώνοντας τον χρόνο που τα πληρώματα βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (Initial Operating Capability) για το StormBreaker στο F-15E Strike Eagle το 2022, ενώ και οι τρεις παραλλαγές του F-35 Joint Strike Fighter βρίσκονται επί του παρόντος σε δοκιμές ενσωμάτωσης του υπόψη πυρομαχικού.

Διαβάστε επίσης: StormBreaker | Το “έξυπνο όπλο” της Raytheon κοντά στην ενσωμάτωση στο F-35

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This