“ΑΙΓΙΣ” | Η Πυροσβεστική αποκτά τρία καινούρια ελικόπτερα AW139 της Leonardo
Defence Redefined
Published on 23/05/2024 at 17:43

Τρία ακόμη ελικόπτερα μεσαίου τύπου AW139 της Leonardo αποκτά το Πυροσβεστικό Σώμα, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΑΙΓΙΣ” του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.  

Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη υπεγράφη σε ειδική εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών, η σύμβαση προμήθειας τριών ελικοπτέρων μεσαίου τύπου AW139, συνολικού κόστους 65,7 εκατομμυρίων ευρώ, από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και την ανάδοχη εταιρεία την ιταλική Leonardo, με φορέα υλοποίησης του διεθνούς διαγωνισμού το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως παραδίδουν το ΑΙΓΙΣ βήμα – βήμα στην Πολιτική Προστασία, στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην ελληνική κοινωνία.

Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για ένα σημαντικό διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης μιας εκ των μεγαλύτερων προκλήσεων της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του πλανήτη, δηλαδή της μάχης κατά της κλιματικής κρίσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας της Ιταλίας Susanna Schlein, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτης Κριμιζής και ο Αντιπρόεδρος της αναδόχου εταιρείας, Andrea Mirteto.

Διαβάστε επίσης: AW-139 | Έρευνα και Διάσωση 24/7/365 για την Κ.Δ – Συνέντευξη με εκπρόσωπο της Leonardo σε DEFEA 2023

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This