Ένταση μεταξύ Ισραηλινού στρατού και Χεζμπολάχ – Νεκροί σε Ισραήλ και Λίβανο
Defence Redefined
Published on 31/07/2024 at 08:45

Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο σκότωσε την Τρίτη έναν Ισραηλινό πολίτη, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο N12.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 10 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο και ότι μια από αυτές έπληξε το κιμπούτς Χαγκοσρίμ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο.

Από την πλευρά της η λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι πυροβόλησε εναντίον ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που μπήκαν στον λιβανέζικο εναέριο χώρο. Η Χεζμπολάχ πρόσθεσε ότι ανάγκασε τα πολεμικά αεροσκάφη να επιστρέψουν στον ισραηλινό ενάεριο χώρο.

Το Ισραήλ στοχεύει αξιωματούχους της Χεζμπολάχ

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Άλλη πηγή, προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Σύμφωνα με τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, στόχος ήταν ο Μουχσίν Σουκρ, γνωστός και με το όνομα Φουάντ Σουκρ, ο επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ. Οι ΗΠΑ είχαν επιβάλει κυρώσεις στον Φουάντ Σουκρ από το 2015. Δύο πηγές είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι είναι ζωντανός.

Δηλώσεις από ΗΠΑ, Ρωσία και Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι ένας πόλεμος μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ είναι αναπόφευκτος, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ. Η δήλωση αυτή έγινε μετά τις πληροφορίες για το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, με στόχο έναν στρατιωτικό διοικητή της σιιτικής οργάνωσης.

Το πλήγμα αυτό χαρακτηρίστηκε «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο TASS.

Η Τεχεράνη από την πλευρά της, ο στενός σύμμαχος και υποστηρικτής της Χεζμπολάχ, καταδίκασε την «άνανδρη ισραηλινή επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε η πρεσβεία του Ιράν στη Βηρυτό.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ρουκέτα έπληξε τα υψίπεδα Γκολάν – Σκοτώθηκαν παιδιά – Ισραηλινή απάντηση κατά της Χεζμπολάχ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This