ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

“Ψυχρός” κυβερνοπόλεμος | Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την Ρωσία για επίθεση σε Υπουργείο υπεύθυνο για το πυρηνικό οπλοστάσιο
Defence Redefined
Published on 19/12/2020 at 09:30

Το Αμερικανικό Υπουργείο Ενέργειας είναι η τελευταία υπηρεσία που επιβεβαίωσε παραβίαση ασφαλείας σε μία από τις χειρότερες επιθέσεις κατά της Αμερικανικής κυβέρνησης. Το Υπουργείο είναι υπεύθυνο για την διαχείριση του πυρηνικού οπλοστασίου των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά έχει δηλώσει ότι η ασφάλεια του οπλοστασίου δεν έχει παραβιαστεί.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft έχει δηλώσει επίσης ότι έχει εντοπίσει κακόβουλο λογισμικό στα συστήματά της. Υπάρχουν υποψίες ότι πίσω από την κυβερνοεπίθεση βρίσκεται η Ρωσική κυβέρνηση, η οποία αρνήθηκε οποιοδήποτε ρόλο σε αυτή.

Τα Υπουργεία Οικονομικών και Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών συγκαταλέγονται στους στόχους της εξελιγμένης αυτής επίθεσης που έγινε γνωστή από αξιωματούχους την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Έγινε γνωστό ότι οι επιτιθέμενοι έχουν τουλάχιστον παρακολουθήσει δεδομένα εντός των ομοσπονδιακών δικτύων, συμπεριλαμβανομένων των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας, Εσωτερικής Ασφάλειας, Οικονομικών και Εμπορίου.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ-Ρωσία συμφώνησαν το πού και πότε θα αρχίσουν συνομιλίες για τα πυρηνικά

Η Υπηρεσία Ασφαλείας Κρίσιμων Υποδομών (CISA) ανέφερε ότι οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν τα δίκτυα υπολογιστών χρησιμοποιώντας το λογισμικό διαχείρισης δικτύων Orion, το οποίο αναπτύσσεται από την εταιρεία SolarWinds στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μέσα ενημέρωσης αποδίδουν την επίθεση στην Ρωσική κακόβουλη ομάδα Cozy Bear ή APT29, η οποία συνδέεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας. Η ίδια ομάδα φαίνεται ότι κατάφερε να πλήξει το Υπουργείο Εξωτερικών και τους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Λευκού Οίκου κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε δήλωση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Δευτέρα, η Ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφερε ότι δεν διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στον κυβερνοχώρο.

Η Ρωσία κρύβεται πολύ πιθανόν πίσω από την ευρεία κυβερνοεπίθεση που έπληξε τις ΗΠΑ, όπως και στόχους που βρίσκονται σε άλλες χώρες, δήλωσε χθες Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

“Ηταν μια πολύ σημαντική επιχείρηση και πιστεύω ότι τώρα μπορούμε να πούμε με ιδιαίτερη σαφήνεια ότι οι Ρώσοι εμπλέκονται σε αυτήν τη δραστηριότητα”, σημείωσε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της εκπομπής του πολιτικού σχολιαστή Μαρκ Λεβίν, The Mark Levin Show.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών προκαλούν τρόμο και δέος – VIDEO

Με πληροφορίες από: ΑΨΑ / ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η λεγόμενη “Στρατιά Αιγαίου” σε άσκηση με αποβατικά και άρματα στη Σμύρνη και τη Φώκαια – Φωτογραφίες

Η λεγόμενη “Στρατιά Αιγαίου” σε άσκηση με αποβατικά και άρματα στη Σμύρνη και τη Φώκαια – Φωτογραφίες

Η λεγόμενη “Στρατιά Αιγαίου” των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πραγματοποίησε κοινές ασκήσεις με συμμετοχή αρμάτων, αποβατικών και πλωτών μέσων, μαζί με Ομάδες Αμφίβιων Αποστολών…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Υπουργείο Άμυνας | Διήμερη επίσκεψη εργασίας του Υπουργού άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη – Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας της Σλοβενίας κ. Marjan Šarec πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας από 31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου, κατόπιν…

Pin It on Pinterest

Share This