ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Χρήστος Στυλιανίδης | Νέος Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας – VIDEO
Defence Redefined
Published on 06/09/2021 at 13:05

Ο Χρήστος Στυλιανίδης είναι ο νέος Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κ. Στυλιανίδης αναλαμβάνει την ηγεσία του νεοσύστατου Υπουργείου, ενώ στη θέση του υφυπουργού τοποθετείται ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Ευάγγελος Τουρνάς.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να ορκιστεί στο τέλος της εβδομάδας, ενώ θα προηγηθεί η τιμητική απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας. 

«Αποδέχθηκα την πρόταση με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών», σημειώνει ο Χρήστος Στυλιανίδης στην πρώτη του δήλωση μετά την ανάληψη του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδα. 

«Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω Υπουργός στο νεοσύστατο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μάς έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε», σημειώνει ο κ. Στυλιανίδης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, είχαν χθες Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με το θέμα του διορισμού του τέως Ευρωπαίου Επιτρόπου Χρίστου Στυλιανίδη στο υπουργικό χαρτοφυλάκιο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις σκέψεις του. Από την πλευρά του, ο Ν. Αναστασιάδης είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι θέμα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης, και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Στυλιανίδη αν τελικά αυτός θα αποτελούσε (ανακοινώθηκε ο διορισμός του πριν από λίγο) την τελική επιλογή του Πρωθυπουργού για το προαναφερόμενο υπουργικό αξίωμα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά την επισημοποίηση του διορισμού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον τέως Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, για τον διορισμό του στο αξίωμα του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ανασχηματισμός | Ο Αποστολάκης αρνείται την υπουργοποίηση – Οι αλλαγές σε ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΣΕΚΠΥ | Πανηγυρική Συνεδρίαση της «Εταιρείας Διασύνδεσης Αμυντικής Βιομηχανίας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας» με διακριτικό τίτλο «DefencEduNet»

ΣΕΚΠΥ | Πανηγυρική Συνεδρίαση της «Εταιρείας Διασύνδεσης Αμυντικής Βιομηχανίας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας» με διακριτικό τίτλο «DefencEduNet»

Το νεοσύστατο cluster, με διακριτικό τίτλο «DefencEduNet», το οποίο προέκυψε από μια εμβληματική και ιστορικά οριοθετημένη συμπόρευση…

ΕΕΝΕ | Συνάντηση Εργασίας με ΓΣΕΕ και ΙΝΕ ΓΣΕΕ με θέμα «Εργασία & Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Αναπτυξιακές Δεξιότητες και Επαναβιομηχανοποίηση»

ΕΕΝΕ | Συνάντηση Εργασίας με ΓΣΕΕ και ΙΝΕ ΓΣΕΕ με θέμα «Εργασία & Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα: Αναπτυξιακές Δεξιότητες και Επαναβιομηχανοποίηση»

Ένα γόνιμο διάλογο και ανταλλαγή θέσεων και προτάσεων για το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα, με αναφορές στον ρόλο και τη θέση της…

Pin It on Pinterest

Share This