Χούθι | Πέντε νέες επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα
Defence Redefined
Published on 08/04/2024 at 08:00

Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν το Σάββατο ένα αυτοκινούμενο πυραυλικό σύστημα επιφανείας-αέρος στο έδαφος της Υεμένης, που ελέγχουν οι Χούθι, ανακοίνωσε χθες η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (CENTCOM).

Αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν επίσης ένα μη επανδρωμένο αερόχημα πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι ένα πλοίο του συνασπισμού επίσης εντόπισε και κατέστρεψε ένα πύραυλο κατά πλοίων. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ούτε ζημιές.

Από την πλευρά τους, οι Χούθι ανακοίνωσαν χθες ότι στοχοθέτησαν ένα βρετανικό και δύο ισραηλινά πλοία, αφού βρετανική εταιρεία ασφαλείας επισήμανε τρεις επιθέσεις στα ανοικτά της χώρας αυτής μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Από το Νοέμβριο, οι Χούθι έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και στον κόλπο του Άντεν λέγοντας ότι στοχοθετούν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ. 

Διεύρυναν τους στόχους τους περιλαμβάνοντας σ’ αυτούς πλοία που συνδέονται με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τα πλήγματα που πραγματοποιήσαν τον Ιανουάριο η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο εναντίον θέσεών τους στην Υεμένη.

Οι αντάρτες λένε πως δρουν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστινίους της λωρίδας της Γάζας.

Σε δήλωση που δημοσιοποιήθηκε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχγιά Σαρί, υποστήριξε πως οι αντάρτες πραγματοποίησαν πέντε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη διάρκεια των 72 τελευταίων ωρών.

Στις επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνεται μια επίθεση εναντίον ενός βρετανικού πλοίου (Hope Island) στην Ερυθρά Θάλασσα με αριθμό αντιπλοικών πυραύλων. Δύο ισραηλινά πλοία, τα MSC GRACE F και MSC GINA, στοχοθετήθηκαν επίσης με έναν ορισμένο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων πλεύσης, πρόσθεσε.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ | Πόρισμα της έρευνας για το περιστατικό στο οποίο σκοτώθηκαν 7 υπάλληλοι του WCK

*Φωτογραφία αρχείου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This