ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χαράλαμπος Πετρίδης | Η Ελλάδα ο μόνιμος, σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της Κύπρου – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 28/06/2021 at 11:00

Επιθυμούμε λύση του Κυπριακού απολύτως συμβατή με την ιδιότητά μας ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, σε εκδήλωση για τις διαμνημονεύσεις στελεχών της ΕΛΔΥΚ.

Ο κ. Πετρίδης είπε πως επιδίωξη και προτεραιότητα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση είναι να προχωρήσουμε με εθνική ενότητα και σύνεση με την ελπίδα ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας.

Ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη της κυπριακής πολιτείας προς την ελληνική κυβέρνηση και ολόκληρο τον ελληνικό λαό, για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελούν διαχρονικά τα μέλη της ΕΛΔΥΚ με την εδώ παρουσία τους.

«Οι ακατάλυτοι δεσμοί Κύπρου και Ελλάδας, σφυρηλατήθηκαν στο πέρασμα των αιώνων, σφραγίστηκαν με θυσίες και βάφτηκαν με αίμα στην προσπάθεια υπεράσπισης των υψηλών ιδανικών και αξιών του έθνους. Η παρουσία σας στη μεγαλόνησο ενισχύει την εθνική ομοψυχία και αποδεικνύει  καθημερινά ότι Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι συμπορεύονται σε αυτή την κοινή διαδρομή στους δύσβατους δρόμους της εποχής μας», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Ευχαριστίες ΥΠΑΜ προς την ΕΛΔΥΚ για την 60χρονη στήριξη και συμπαράσταση στην Κύπρο

Είπε πως «η παρουσία της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου στο νησί, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της ισχυρής και αταλάντευτης σχέσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Αντλούμε δύναμη, για να συνεχίσουμε το δύσκολο αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση που δεν είναι άλλη από την πολυπόθητη λύση του Κυπριακού, η οποία θα επέλθει μόνο με την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, την ανατροπή των κατοχικών δεδομένων και την απελευθέρωση των σκλαβωμένων εδαφών μας».

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι «η συμβολή των Ελλαδικών Δυνάμεων στην άμυνα εναντίον της τουρκικής εισβολής υπήρξε καθοριστική. Σήμερα η παρουσία σας αποτελεί παράγοντα ασφάλειας για το δοκιμαζόμενο Κυπριακό λαό και η Ελλάδα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες παραμένει ο μόνιμος, σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Διαβάστε επίσης: Χαράλαμπος Πετρίδης | Εκ νέου αεροναυτική άσκηση με πτήσεις RAFALE πάνω από την Κύπρο

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This