Φρέντι Μπελέρης | Καθαίρεση από δήμαρχος Χειμάρρας
Defence Redefined
Published on 07/07/2024 at 09:12

Καθαιρέθηκε από δήμαρχος Χειμάρρας, ο Φρέντι Μπελέρης, με απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής στα Τίρανα. 

Ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής μεταφέρθηκε σιδηροδέσμιος για να παρακολουθήσει τη διαδικασία, ενώ στη συνέχεια έστειλε μήνυμα ότι ο αγώνας συνεχίζεται, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του Έντι Ράμα.

Το παζλ μεθοδεύσεων – που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα – ολοκληρώθηκε, ανέφερε αρχικά ο Μπελέρης. Το σχέδιο ήταν εξαρχής να μην μπορέσει να αναλάβει τα καθήκοντα του ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, συνέχισε σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και καταλήγει ότι για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψη του, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστής που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρος του Εφετείου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειάστηκε επίσης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την “κατάληψη” που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας. 

Ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε ότι αποκορύφωμα είναι ότι του δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθεί στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης του, ενώ δεν του δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστεί δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Τέλος, ανέφερε ότι ο δίκαιος αγώνας θα συνεχιστεί, καθώς το οφείλουν στους Χειμαρριώτες, το οφείλουν στους Έλληνες, το οφείλουν και στους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία.

Στις 4 Αυγούστου θα διεξαχθούν νέες εκλογές για το Δήμο Χειμάρρας.

Διαβάστε επίσης: Αλβανία | Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης – Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων

Η απάντηση της Αθήνας

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζεται, «η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ένα έτος από μη νομιμοποιημένα πρόσωπα».

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο.

Διαβάστε επίσης: Χειμάρρα | Νικητής ο Φρέντι Μπελέρης στις Δημοτικές Εκλογές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This