ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Άμυνας | Διοργάνωση συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή και την Ασφάλεια
Defence Redefined
Published on 11/10/2021 at 09:08

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η  Κυπριακή Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας (CSDA) του Υπουργείου, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC) με την υποστήριξη του Κυπριακού Ινστιτούτου και της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης (CAPA), διοργανώνουν συνέδριο για την κλιματική αλλαγή και την ασφάλεια από τις 11-12 Οκτωβρίου 2021 στο Συντονιστικό Κέντρο  «ZΗNΩN» στη Λάρνακα.

Το συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Συντονισμό της Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή (EMME) για την αντιμετώπιση και τη βελτίωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, προωθώντας τις δράσεις μετριασμού τους μετά τη Συμφωνία του Παρισιού.

Τις εργασίες του συνεδρίου θα κηρύξουν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA), Jiří Šedivý, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Κορνήλιος Σ. Κορνέλιου και η Επικεφαλής του γραφείου Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Μυρτώ Ζαμπάρτα. Στο συνέδριο θα παρευρεθούν περισσότεροι από 20 πρέσβεις και διπλωμάτες  διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία καθώς και περισσότεροι από 50 συμμετέχοντες από 17 χώρες και ιδρύματα.

Το Συνέδριο στοχεύει στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ασφάλεια, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν βασικές γνώσεις σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη ως φαινόμενο και πολλαπλασιαστή απειλών για την ασφάλεια. Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν επίσης τους θεμελιώδεις παράγοντες που επηρεάζουν το περιβάλλον και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια. Από αυτή την άποψη, το συνέδριο θα εντοπίσει τους κινδύνους και τις απειλές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και θα προσπαθήσει εντοπίσει παράγοντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στο μετριασμό των συνεπειών τους.

Ως αναπόσπαστο μέρος του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την κλιματική αλλαγή που διοργανώνει το Κυπριακό Ινστιτούτο στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2021, εστιάζοντας σε πτυχές της κλιματικής αλλαγής και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Πηγή: Υπουργείο Άμυνας

Διαβάστε επίσης: CYPSEC 2021 | Διεξάγεται το συνέδριο Άμυνας και Ασφάλειας στη Λευκωσία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This