ΥΠΕΞ Κυπριακής Δημοκρατίας για απειλές Χεζμπολάχ | Η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές δραστηριότητες
Defence Redefined
Published on 22/06/2024 at 18:19

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κωνσταντίνος Κόμπος συναντήθηκε στην Κύπρο με τον Υπουργό Εξωτερικών των Φιλιππίνων κ. Enrique Manalo, στις 21 Ιουνίου 2024.

Μετά τις δηλώσεις, οι δύο υπουργοί δέχτηκαν ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπου ο κ. Κόμπος, ερωτηθείς κατά πόσον οι απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Λιβάνου Hassan Nasrallah απευθύνονταν προς τις Κυρίαρχες Βρετανικές Βάσεις ή την Κυπριακή Δημοκρατία και τη συνεργασία της με το Ισραήλ γενικότερα, ο κ. Κόμπος δήλωσε:

«Έχουμε διευκρινίσει επανειλημμένως ότι, κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι κάτι που δεν έχει τεκμηριωθεί. Η Κύπρος δεν έχει εμπλακεί, δεν εμπλέκεται και δεν θα εμπλακεί σε οποιουδήποτε είδους στρατιωτικές δραστηριότητες εναντίον οποιασδήποτε χώρας στην περιοχή μας, ενάντια σε οποιαδήποτε χώρα που θα μπορούσε να γίνει θύμα στρατιωτικής επίθεσης. Άρα η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι ολόκληρη η συζήτηση στερείται βάσης. Προσπαθούμε επανειλημμένως τους τελευταίους μήνες, και πιο πριν, να προσφέρουμε την υποστήριξη μας στον λαό της Γάζας σε συνεργασία με ορισμένες άλλες χώρες και με τα Ηνωμένα Έθνη. Έτσι, είμαστε εξίσου έκπληκτοι για το τι έχει ειπωθεί, γιατί δεν έχει καμία σχέση με το τι πραγματικά κάνει η Κύπρος ή με ό,τι αντιπροσωπεύει η Κύπρος. Ως εκ τούτου, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όλα τα απαραίτητα διπλωματικά βήματα. Θα επισημάνω τις ανακοινώσεις των λιβανικών αρχών. Επισημαίνω τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών, άλλων χωρών που εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους. Επομένως, έτσι έχει η κατάσταση. Εδώ βρισκόμαστε και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, για να διασφαλίσουμε και να εξασφαλίσουμε το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας.»

Πηγή: ΥΠΕΞ

Διαβάστε επίσης: Χεζμπολάχ | Ο Νασράλα απειλεί για πρώτη φορά την Κύπρο – Η απάντηση του Χριστοδουλίδη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This