ΥΠΑΜ | Συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του EDA στις Βρυξέλλες
Defence Redefined
Published on 27/05/2024 at 18:45

Ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει σε συνάντηση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) σε σύνθεση Υπουργών Άμυνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου 2024.

Κατά τη συνάντηση τα θέματα που αναμένεται να συζητηθούν, περιλαμβάνουν τη μακροπρόθεσμη αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας, την υποστήριξη της Ουκρανίας από την Ε.Ε., την αμυντική ετοιμότητα της Ε.Ε. και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας, θα συμμετάσχει στο «Schuman Security and Defence Forum 2024» που θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Μαΐου. Στο φόρουμ, εκτός από τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. έχει προσκληθεί μεγάλος αριθμός κρατών και διεθνών οργανισμών. Στόχος είναι η ανάδειξη της συνεργασίας ανάμεσα σε όλους τους εταίρους για την επίτευξη και διατήρηση συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας σε ένα γεωπολιτικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις και απειλές.

Συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του EDA

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στις Βρυξέλλες, o Υπουργός Άμυνας, συναντήθηκε στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ – EDA) με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του EDA, Jiří Šedivý. Στη συνάντηση ο κ. Πάλμας δήλωσε την υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τον EDA και πρότεινε την ολιστική προσέγγιση στην ανάπτυξη δυνατοτήτων της ΕΕ. Αναφέρθηκε στις δράσεις του Υπουργείου Άμυνας και ακολούθησε  ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τον οργανισμό και τη συνεργασία της Κυπριακής Δημοκρατίας με αυτόν.

Πηγή: ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: EDA | Η συνάντηση για το EU Climate Security and Defence Training Platform στην Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This