ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το τουρκικό ναυτικό εκτόξευσε πύραυλο σε περιοχή ελεγχόμενη από τον στρατάρχη Χαφτάρ
Defence Redefined
Published on 02/04/2020 at 13:28

Ο Εκπρόσωπος Τύπου, του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), Αντιστράτηγος Al-Mismari, αποκάλυψε την Τετάρτη 01/04 στα λιβυκά μέσα ότι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο εκτόξευσε πύραυλο από την θάλασσα της Λιβύης προς την περιοχή Al-Ajaylat, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες. 

Σε δήλωση Τύπου, ο Αντιστράτηγος Al-Mismari, ανέφερε ότι η παρέμβαση του τουρκικού ναυτικού στον λιβυκό εμφύλιο συνεχίζεται ενώ υπενθύμισε ότι κατά τις προηγούμενες εβδομάδες η Τουρκία μετέφερε όπλα, στρατιωτικό εξοπλισμό και Σύρους τρομοκράτες στην Λιβύη. 

“Η εκτόξευση πυραύλων είναι μια επικίνδυνη ενέργεια στην εν εξελίξει εμπόλεμη σύρραξη, στα δυτικά της χώρας” είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA).

Σύμφωνα με τα λιβυκά μέσα, πολλοί πολίτες, βιντεοσκόπησαν το τουρκικό πλοίο αλλά και τα απομεινάρια του αμερικάνικου τύπου πυραύλου RIM-66E, ο οποίος είναι πύραυλος επιφανείας αέρος παρωχημένης τεχνολογίας και εξοπλίζει τις τουρκικές φρεγάτες κλάσης O.H Perry. 

Τα τοπικά μέσα, αναφέρουν επίσης ότι ο πύραυλος, ενδεχομένως να κατευθυνόταν προς την αεροπορική βάση Al-Watiya, ωστόσο αστόχησε και κατέληξε στην περιοχή Al-Ajaylat.  

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This