ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επαναξιολογήσει το πρόγραμμα Ajax
Defence Redefined
Published on 11/06/2020 at 14:41

Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) του Ηνωμένου Βασιλείου θα επανεκτιμήσει το πρόγραμμα “Ajax” ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων Στερλίνων (6,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) αφού διαπιστώθηκε ότι η πρώτη παρτίδα  Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (Armoured Fighting Vehicles) δεν ήταν έτοιμη για παραλαβή.

Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας, Stephen Lovegrove, ετοιμάζεται να εκδώσει επίσημη ενημέρωση στην αρμόδια επιτροπή του Βρετανικού κοινοβουλίου σχετικά με την επανεκτίμηση του προγράμματος. Συνήθως αυτό συμβαίνει μόνο όταν υπάρχουν σημαντικές υπερβάσεις κόστους, τεχνικές δυσλειτουργίες ή καθυστερήσεις προγραμμάτων.

Η αποκάλυψη της αξιολόγησης έγινε από τον Πτέραρχο Richard Knighton, αναπληρωτή προϊστάμενο του Γενικού Επιτελείου Άμυνας για οικονομικά θέματα και θέματα ανάπτυξης στρατιωτικών δυνατοτήτων, στην αρμόδια επιτροπή στις 28 Μαΐου.

Ο Knighton επιβεβαίωσε ότι τα οχήματα Ajax που κατασκευάστηκαν από την General Dynamics Land Systems-UK (GDLS-UK) δεν ήταν έτοιμα να γίνουν αποδεκτά από τον βρετανικό στρατό όπως είχε προγραμματιστεί πέρυσι.

«Υπήρχε η επιθυμία να διατηρηθούν οι ημερομηνίες παράδοσης για λόγους που αφορούσαν το ηθικό των στρατιωτών οι οποίοι θα χρησιμοποιούσαν το Ajax, αλλά έγινε σαφές ότι ορισμένα από τα στοιχεία του δεν θα ήταν έτοιμα μέχρι την αρχική ημερομηνία», είπε ο Knighton  στην επιτροπή. “Στον κατάλληλο χρόνο, όταν κατανοήσουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες του, ο Sir Stephen [Lovegrove] θα απευθυνθεί στην επιτροπή με μια αναθεωρημένη αξιολόγηση του προγράμματος.”

Με πληροφορίες από: Janes

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Ινδία | Μέχρι το 2023 θα προμηθευτεί 5 πυροβολαρχίες πυραύλων S-400

Η συμφωνία Ινδίας και Ρωσίας για προμήθεια πυραύλων S-400 ισχύει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία παράδοσης μέχρι τα τέλη του 2023. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, σημειώθηκε ένα μικρό ρήγμα στις σχέσεις…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αμερικανικές αντιδράσεις για ενδεχόμενη προμήθεια επιπλέον S-400 από την Τουρκία

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Αμερικανικό πολιτικό σύστημα, το δημοσίευμα του Ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TASS όπου αναφέρεται πως η Τουρκία ετοιμάζεται να υπογράψει νέα συμφωνία με τη Ρωσία…

Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Χαρδαλιάς | Η κλιματική κρίση επηρεάζει επιχειρησιακά τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε άρθρο του με τίτλο “Ένοπλες Δυνάμεις και κλιματική κρίση”, παρουσιάζει τις επιχειρησιακές συνέπειες του περιβαλλοντικού προβλήματος στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς και…

Pin It on Pinterest

Share This