ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επαναξιολογήσει το πρόγραμμα Ajax
Defence Redefined
Published on 11/06/2020 at 14:41

Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) του Ηνωμένου Βασιλείου θα επανεκτιμήσει το πρόγραμμα “Ajax” ύψους 5,3 δισεκατομμυρίων Στερλίνων (6,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) αφού διαπιστώθηκε ότι η πρώτη παρτίδα  Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (Armoured Fighting Vehicles) δεν ήταν έτοιμη για παραλαβή.

Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας, Stephen Lovegrove, ετοιμάζεται να εκδώσει επίσημη ενημέρωση στην αρμόδια επιτροπή του Βρετανικού κοινοβουλίου σχετικά με την επανεκτίμηση του προγράμματος. Συνήθως αυτό συμβαίνει μόνο όταν υπάρχουν σημαντικές υπερβάσεις κόστους, τεχνικές δυσλειτουργίες ή καθυστερήσεις προγραμμάτων.

Η αποκάλυψη της αξιολόγησης έγινε από τον Πτέραρχο Richard Knighton, αναπληρωτή προϊστάμενο του Γενικού Επιτελείου Άμυνας για οικονομικά θέματα και θέματα ανάπτυξης στρατιωτικών δυνατοτήτων, στην αρμόδια επιτροπή στις 28 Μαΐου.

Ο Knighton επιβεβαίωσε ότι τα οχήματα Ajax που κατασκευάστηκαν από την General Dynamics Land Systems-UK (GDLS-UK) δεν ήταν έτοιμα να γίνουν αποδεκτά από τον βρετανικό στρατό όπως είχε προγραμματιστεί πέρυσι.

«Υπήρχε η επιθυμία να διατηρηθούν οι ημερομηνίες παράδοσης για λόγους που αφορούσαν το ηθικό των στρατιωτών οι οποίοι θα χρησιμοποιούσαν το Ajax, αλλά έγινε σαφές ότι ορισμένα από τα στοιχεία του δεν θα ήταν έτοιμα μέχρι την αρχική ημερομηνία», είπε ο Knighton  στην επιτροπή. “Στον κατάλληλο χρόνο, όταν κατανοήσουμε καλύτερα τις λεπτομέρειες του, ο Sir Stephen [Lovegrove] θα απευθυνθεί στην επιτροπή με μια αναθεωρημένη αξιολόγηση του προγράμματος.”

Με πληροφορίες από: Janes

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This