Τουρκία | Σύλληψη Γκιουλενιστών πριν περάσουν στην Ελλάδα
Defence Redefined
Published on 15/02/2022 at 14:00

Το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως την περασμένη εβδομάδα συνέλαβε οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, το Τουρκικό ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε πως τούρκοι συνοριοφύλακες συνέλαβαν πέντε άτομα που επιδίωξαν να περάσουν τα σύνορα προς την Ελλάδα και διαπιστώθηκε πως τρεις από αυτούς είναι μέλη της οργάνωσης FETÖ του Φετουλάχ Γκιουλέν. 

Η οργάνωση FETÖ αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική από το Τουρκικό κράτος. Επιπλέον, δεν είναι πρώτη φορά που συλλαμβάνονται μέλη Γκιουλενικών ή Κουρδικών οργανώσεων από τούρκους συνοριοφύλακες. Παράλληλα αριθμός μεταναστών περνά προς την Ελλάδα, χωρίς να εξαιρούνται οι μαζικές απόπειρες εισόδου μεγάλου αριθμού μεταναστών με την βοήθεια των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, που καταδεικνύουν την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Ανακοίνωσε σύλληψη μέλους του PKK που ήθελε να περάσει στην Ελλάδα

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Εναέρια μέσα στη μάχη για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κορακιά Κρανιδίου

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν, από νωρίς σήμερα το πρωί, ρίψεις νερού στο μέτωπο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση στην περιοχή, Κορακιά, Κρανιδίου στην Αργολίδα…

Pin It on Pinterest

Share This