ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τελετή βράβευσης Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας
Defence Redefined
Published on 13/11/2021 at 12:30

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) πραγματοποίησε την τελετή βράβευσης της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας. Η τελετή έγινε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν τα 10 μέλη της ομάδας 2021 και τιμήθηκαν όλα τα άτομα που συμμετείχαν από το 2017 είτε ως μέλη της Εθνικής Ομάδας είτε ως μέντορες παραλαμβάνοντας το συλλεκτικό νόμισμα του Cyprus Cyber Security Challenge – CCSC. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος και τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτροπος Επικοινωνιών της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας κ. Γιώργος Μιχαηλίδης και η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κα Αθηνά Μιχαηλίδη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής, ο Υφυπουργός δήλωσε περήφανος και αισιόδοξος  για τη νέα γενιά επιστημόνων, που αποτελούν. Επίσης σημείωσε πως το Υφυπουργείο στηρίζει τη συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες, που βρίσκονται σε πλήρη συνάρτηση με τον στόχο της επιτάχυνσης της ψηφιακής μετάβασης, ως εργαλείου βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και ευημερίας.  

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής κ. Κώστας Αγρότης συνεχάρη τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές-μέντορες οι οποίοι, όπως σημείωσε, «βρίσκονται στο πλευρό όλων των νεαρών ταλέντων, με στόχο την εκπαίδευση και  την γνωριμία τους με τον παρεξηγήσιμο κόσμο των Hacker».

Ακολούθως, ο λειτουργός προγραμμάτων του Cyprus Computer Society-CCS κος Τουμαζής Τουμαζή ενημέρωσε για τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας CCSC που διοργανώνεται ετησίως από το CCS σε συνεργασία με την η Κυπριακή Κοινότητα Κυβερνοασφάλειας CYberMouflons. Ο κος Βασίλης Σίκκης, εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση εξήγησε τη διαδικασία ετοιμασίας των προκλήσεων του εθνικού διαγωνισμού και της προετοιμασίας της ομάδας που συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. 

Τέλος, για την εμπειρία του ταξιδιού και του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού, μίλησε ο Κωνσταντίνος Διομήδους, αρχηγός της Κυπριακής ομάδας Κυβερνοασφάλειας 2021 η οποία κατέλαβε την 6η θέση στον Πανευρωπαϊκό  Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας ECSC που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 18/9 μέχρι 1/10 2021. 

Σημειώνεται ότι  η Παγκύπρια διοργάνωση CCSC τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς τη στήριξη των οργανισμών: ADACOM Cyber Security, Deloitte, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Grant Thornton, KPMG, Oracle Academy, UCLan Cyprus, University of Nicosia, Bulletproof, Offensive Security, ICSI, QSecure, Robo.com.cy, Roothunt Cyber, Runesec, Silensec, SCP School of Certified Professionals.

O επόμενος εθνικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί αρχές της επόμενης χρονιάς 2022. Περισσότερες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy και στο Facebook @CCSC.Cyprus όπου μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση που μεταδιδόταν live.

Πηγή: CCSC

Διαβάστε επίσης: Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας | Αναλυτικά οι διακριθέντες “χάκερς” με τις ψηλότερες βαθμολογίες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παραιτήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ – Καθήκοντα αναλαμβάνει ο Θεμιστοκλής Δεμίρης

Παραιτήθηκε ο Διοικητής της ΕΥΠ – Καθήκοντα αναλαμβάνει ο Θεμιστοκλής Δεμίρης

Παραιτήθηκε ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων. Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε αφότου διαπιστώθηκε πως το κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, μολύνθηκε…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΓΕΕΘΑ  | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

ΓΕΕΘΑ | Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Κογκρέσου των ΗΠΑ – Διεθνής πολιτική και Εξοπλιστικά στην ατζέντα

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος καλωσόρισε την Αντιπροσωπεία, τονίζοντας την σπουδαιότητα της διαρκούς και δυναμικής ανάπτυξης της στρατηγικής σχέσης μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ…

SMARTSHOOTER | Συστήματα μη επανδρωμένων λύσεων φορητού οπλισμού για ξηρά και αέρα στην  EUROSATORY 2022

SMARTSHOOTER | Συστήματα μη επανδρωμένων λύσεων φορητού οπλισμού για ξηρά και αέρα στην EUROSATORY 2022

Η Ισραηλινή εταιρεία SMARTSHOOTER παρουσίασε στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας Eurosatory 2022, καινοτόμες λύσεις για αύξηση της ακρίβειας σκόπευσης του ελαφρού οπλισμού ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί και σε μη επανδρωμένα οχήματα…

Μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού – Η μνήμη έτρεξε για άλλη μια χρονιά

Μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού – Η μνήμη έτρεξε για άλλη μια χρονιά

Οι μοτοσυκλετιστές και πλήθος κόσμου τίμησαν για άλλη μια χρονιά την μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού που δολοφονήθηκαν άγρια και άνανδρα από τις Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στην Πράσινη Γραμμή τον Αύγουστο του 1996…

AKSUNGUR | To Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος – Φωτογραφίες

AKSUNGUR | To Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό παραλαμβάνει το νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος – Φωτογραφίες

Το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ακόμα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος AKSUNGUR ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμαστικές διαδικασίες και εντάχθηκε στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού…

Pin It on Pinterest

Share This