ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Τελετή βράβευσης Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας
Defence Redefined
Published on 13/11/2021 at 12:30

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) πραγματοποίησε την τελετή βράβευσης της Εθνικής Ομάδας Κυβερνοασφάλειας. Η τελετή έγινε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν τα 10 μέλη της ομάδας 2021 και τιμήθηκαν όλα τα άτομα που συμμετείχαν από το 2017 είτε ως μέλη της Εθνικής Ομάδας είτε ως μέντορες παραλαμβάνοντας το συλλεκτικό νόμισμα του Cyprus Cyber Security Challenge – CCSC. 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος και τίμησαν με την παρουσία τους ο Επίτροπος Επικοινωνιών της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας κ. Γιώργος Μιχαηλίδης και η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κα Αθηνά Μιχαηλίδη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής, ο Υφυπουργός δήλωσε περήφανος και αισιόδοξος  για τη νέα γενιά επιστημόνων, που αποτελούν. Επίσης σημείωσε πως το Υφυπουργείο στηρίζει τη συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες, που βρίσκονται σε πλήρη συνάρτηση με τον στόχο της επιτάχυνσης της ψηφιακής μετάβασης, ως εργαλείου βιώσιμης και μακροπρόθεσμης ανάπτυξης και ευημερίας.  

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής κ. Κώστας Αγρότης συνεχάρη τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές-μέντορες οι οποίοι, όπως σημείωσε, «βρίσκονται στο πλευρό όλων των νεαρών ταλέντων, με στόχο την εκπαίδευση και  την γνωριμία τους με τον παρεξηγήσιμο κόσμο των Hacker».

Ακολούθως, ο λειτουργός προγραμμάτων του Cyprus Computer Society-CCS κος Τουμαζής Τουμαζή ενημέρωσε για τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας CCSC που διοργανώνεται ετησίως από το CCS σε συνεργασία με την η Κυπριακή Κοινότητα Κυβερνοασφάλειας CYberMouflons. Ο κος Βασίλης Σίκκης, εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή διοργάνωση εξήγησε τη διαδικασία ετοιμασίας των προκλήσεων του εθνικού διαγωνισμού και της προετοιμασίας της ομάδας που συμμετέχει στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό. 

Τέλος, για την εμπειρία του ταξιδιού και του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού, μίλησε ο Κωνσταντίνος Διομήδους, αρχηγός της Κυπριακής ομάδας Κυβερνοασφάλειας 2021 η οποία κατέλαβε την 6η θέση στον Πανευρωπαϊκό  Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας ECSC που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα στις 18/9 μέχρι 1/10 2021. 

Σημειώνεται ότι  η Παγκύπρια διοργάνωση CCSC τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας, της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας και του Γραφείου Επιτρόπου Επικοινωνιών και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Η συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς τη στήριξη των οργανισμών: ADACOM Cyber Security, Deloitte, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Grant Thornton, KPMG, Oracle Academy, UCLan Cyprus, University of Nicosia, Bulletproof, Offensive Security, ICSI, QSecure, Robo.com.cy, Roothunt Cyber, Runesec, Silensec, SCP School of Certified Professionals.

O επόμενος εθνικός διαγωνισμός θα προκηρυχθεί αρχές της επόμενης χρονιάς 2022. Περισσότερες πληροφορίες  στην ιστοσελίδα https://www.ccsc.org.cy και στο Facebook @CCSC.Cyprus όπου μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση που μεταδιδόταν live.

Πηγή: CCSC

Διαβάστε επίσης: Διαγωνισμός Κυβερνοασφάλειας | Αναλυτικά οι διακριθέντες “χάκερς” με τις ψηλότερες βαθμολογίες

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This