MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Σόναρ βρετανικής φρεγάτας προσκρούει σε ρωσικό υποβρύχιο εν ώρα γυρίσματος – ΒΙΝΤΕΟ
Defence Redefined
Published on 09/01/2022 at 17:00

Το βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό επιβεβαίωσε περιστατικό “επαφής” του υποβρυχίου σόναρ βρετανικής φρεγάτας με ρωσικό υποβρύχιο στον βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό “στα τέλη του 2020”.

Το ρωσικό υποβρύχιο έπλεε περίπου 200 μίλια βορείως των ακτών της Σκωτίας και οι Βρετανοί ανησυχούσαν για πιθανή δολιοφθορά σε υποβρύχια καλώδια τηλεπικοινωνιών. Για το λόγο αυτό στην περιοχή εστάλη η φρεγάτα HMS Northumberland, στην οποία επέβαινε τηλεοπτικό συνεργείο από το Channel 5 για τα γυρίσματα σειράς ντοκιμαντέρ για τη ζωή σε πολεμικά πλοία.

Η βρετανική φρεγάτα βρισκόταν ακριβώς πάνω από το ρωσικό υποβρύχιο, όταν το πλήρωμα άρχισε τη βύθιση του υποθαλάσσιου καλωδίου του ηχο-εντοπιστικού συστήματος του πλοίου.

Το καλώδιο με τους ηχητικούς αισθητήρες προσέκρουσε πάνω στο υποβρύχιο και σύρθηκε στην επιφάνεια του με αποτέλεσμα να προκληθεί τόσο σοβαρή ζημιά, που υποχρέωσε τη φρεγάτα να επιστρέψει για επισκευές στη βάση της.

Η στιγμή της πρόσκρουσης καταγράφηκε από το τηλεοπτικό συνεργείο, με έκδηλο τον πανικό του πληρώματος όταν άρχισε να ηχεί ο συναγερμός του πλοίου. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Υποβρύχιο Jantina | Nαυάγιο 80 ετών εντοπίστηκε στον βυθό του Αιγαίου – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This