Συλλήψεις 21 ατόμων για παράνομη παραμονή στην Κύπρο – Ποινή φυλάκισης σε 29χρονο
Defence Redefined
Published on 04/06/2024 at 10:00

Παγκύπρια επιχείρηση, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας, για πάταξη της παράνομης μετανάστευσης στην Κύπρο, διενήργησαν στις 2 Ιουνίου η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑ&Μ) Αρχηγείου, σε συνεργασία με τα επαρχιακά κλιμάκια της ΥΑ&Μ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, κατά τη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν συνολικά 21 υπήκοοι τρίτων χωρών, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι 21 συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ οι διαδικασίες για επιστροφή τους, στις χώρες καταγωγής τους, θα αρχίσουν άμεσα. Οι δράσεις της Αστυνομίας και της ΥΑ&Μ, για πάταξη του φαινομένου της παράνομης και παράτυπης μετανάστευσης συνεχίζονται καθημερινά.

Επιπρόσθετα, ποινή φυλάκισης 24 μηνών επέβαλε στις 3 Ιουνίου, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, σε 29χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της μεταφοράς προσώπων μέσω θαλάσσης με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος και της συνδρομής σε απαγορευμένο μετανάστη για είσοδο στο έδαφος της Δημοκρατίας.

Ο 29χρονος είχε συλληφθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2024, μετά την άφιξη 33 μεταναστών στην περιοχή Αμμοχώστου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου, οι 33 μετανάστες εντοπίστηκαν να περιφέρονται πεζοί, στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Όπως διαπιστώθηκε, οι μετανάστες είχαν φθάσει στην Κύπρο, λίγη ώρα προηγουμένως, με βάρκα. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον του 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος.

Πηγή: Αστυνομία Κύπρου

Διαβάστε επίσης: FRONTEX | “Επιζήμιες οι μεταναστευτικές ροές για την Κύπρο αν συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This