Συγχαρητήρια από τον Α/ΓΕΕΘΑ, στην Σμηναγό (ΥΝ) Αικατερίνη Σιγάλα που έσωσε άνδρα στις ΗΠΑ – Φωτογραφίες
Andreas Pogiatzi
Published on 11/11/2023 at 13:09

Τα συγχαρητήρια, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, έλαβε η Σμηναγός (ΥΝ) Αικατερίνη Σιγάλα, η οποία κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής της στις ΗΠΑ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης & πνεύμα ανθρωπισμού-αλτρουισμού, έσωσε την ζωή σε άνδρα που υπέστη επιληπτικό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, για το περιστατικό το οποίο σημειώθηκε στις 10 Αυγούστου, η Σμηναγός και ιπτάμενη νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας, βρέθηκε μπροστά σε μια έκτακτη κατάσταση, ενώ βρισκόταν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Σμηναγός Σιγάλα, συμμετείχε σε εξειδικευμένο πρόγραμμα αγγλικών για την αεροπορία του Ινστιτούτου Ξένων Γλωσσών του Αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας, το οποίο παρέχει εκπαίδευση και πολιτιστική εμβάθυνση για στελέχη του αμερικανικού στρατού και διεθνών εταίρων. Μια μέρα, ενώ βρίσκονταν στην τάξη, η Αικατερίνη και ο δάσκαλός της άκουσαν ένα ανησυχητικό ήχο και αμέσως αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ένας άνδρας υπέστη επιληπτική κρίση και βρέθηκε στο διάδρομο με τραύμα στο κεφάλι. Η Σμηναγός Σιγάλα, ιπτάμενη νοσηλεύτρια με πάνω από 13 χρόνια ιατρικής εμπειρίας, επενέβη για να βοηθήσει. Αξιολόγησε την κατάσταση, βοήθησε τον τραυματία και παρέμεινε δίπλα του μέχρι να φτάσουν οι πρώτες βοήθειες.

«Οι ενέργειες της Σμηναγού Σιγάλα όχι μόνο αναγνωρίστηκαν από την ηγεσία του Ινστιτούτου, αλλά συμβάδισαν και με την προσωπική της πεποίθηση να βοηθά τους άλλους. 

Η ίδια ανέφερε ότι ως ιπτάμενη νοσηλεύτρια, “δεν ξεχνώ ποτέ να συμβάλλω θετικά στη ζωή κάποιου άλλου, ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες. Αυτή η μέρα ήταν μία από αυτές, και είμαι απεριόριστα ευγνώμων που πρόσφερα άμεση βοήθεια και είμαι ευτυχισμένη που ξέρω ότι αυτός ο άνδρας είναι τώρα ασφαλής και υγιής”.

Διαβάστε επίσης: Υποσμηναγός (Ι) Αχιλλεία Γεωργακίλα | Ίσως η τελευταία ιπτάμενη των θρυλικών F-4E Phantom II – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This