ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στρατηγός Charles Brown | Ο πρώτος Αφροαμερικάνος ηγέτης της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας

Defence Redefined
Published on 10/06/2020 at 18:43

Η Γερουσία των ΗΠΑ, την Τρίτη 09/06.ψήφισε ομόφωνα τον Στρατηγό Charles “CQ” Brown Jr. ως τον επόμενο Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α,  Θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός Αξιωματικός που θα υπηρετήσει ως Αρχηγός Γενικού Επιτελείου στις ΗΠΑ, καθιστώντας την προαγωγή του ιστορικό επίτευγμα.

Ο Μπράουν, διορίστηκε από τον πρόεδρο Τραμπ ως ο 22ος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α στις 2 Μαρτίου.

O Charles Brown υπηρετεί την Πολεμική Αεροπορία για 35 χρόνια. Ο διακεκριμένος Στρατηγός τεσσάρων αστέρων έχει σχεδόν 3.000 ώρες πτήσης, συμπεριλαμβανομένων 130 ωρών μάχης, κυρίως με F-16. 

“Ο CQ Brown είναι ένας από τους καλύτερους πολεμιστές που έχει δημιουργήσει ποτέ η Πολεμική Αεροπορία μας”,  δήλωσε ο Στρατηγός Dave Goldfein, ο νυν επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. “Έχει ηγετική θέση παγκοσμίως – στον Ειρηνικό, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Όσον αφορά την παγκόσμια, επιχειρησιακή γνώση, δεν υπάρχει κανένας ισχυρότερος.”

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας στις αρχές του περασμένου μήνα, ο Μπράουν είπε ότι ήταν αποφασισμένος να δει την Πολεμική Αεροπορία να επιτύχει «μη αναστρέψιμη δυναμική προς την εφαρμογή της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής και μιας ολοκληρωμένης και πιο θανατηφόρας κοινής δύναμης».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτηση του στο Twitter δήλωσε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον στρατηγό, χαρακτηρίζοντάς τον ως «Πατριώτη και Μεγάλο Ηγέτη».

Η προαγωγή του Μπράουν την Τρίτη, έρχεται σε μια περίοδο εντάσεων και ταραχών στις ΗΠΑ μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Μέσα στην αναταραχή, ο Μπράουν μίλησε και έδωσε ένα ισχυρό μήνυμα σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις στην Αμερική και στον στρατό.

Αντανακλώντας τις προσωπικές εμπειρίες για τις φυλετικές διακρίσεις, ο Μπράουν είπε ότι σκέφτεται τον ιστορικό διορισμό του ως πρώτου Αφροαμερικανού που θα υπηρετήσει ως Αρχηγός του Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας.

“Σκέφτομαι τους Αφροαμερικανούς που προηγήθηκαν για να κάνουν αυτή την ευκαιρία δυνατή”, είπε.

Με πληροφορίες: Af.mil (USAF), Business Insider

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This