ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στο «Πουρνάρα» θα καταλήξουν οι 97 μετανάστες από την Συρία – Συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους
Defence Redefined
Published on 21/05/2021 at 10:47

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του σκάφους που μετέφερε 97 μετανάστες από τη Συρία στο Κάβο Γκρέκο.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορούσε την άφιξη αριθμού παράτυπων μεταναστών, την Τετάρτη 19 Μαΐου στο Κάβο Γκρέκο, ο κυβερνήτης του σκάφους συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος

Εξάλλου από έλεγχο που διενεργήθηκε στα στοιχεία των 97 άτυπων μεταναστών από τη Συρία, διαπιστώθηκε ότι δύο από αυτούς είναι καταχωρημένοι στο stop list ως απαγορευμένοι μετανάστες και συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Εν τω μεταξύ σήμερα εντοπίστηκαν στην πλατεία της Κοινότητας Αυγόρου της επαρχίας Αμμοχώστου, 14 άτομα με καταγωγή από τη Συρία και συγκεκριμένα 10 άνδρες, μία γυναίκα και 3 ανήλικα παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Στο «Πουρνάρα» μεταφέρθηκαν οι 64 άτυποι μετανάστες που έφτασαν στη Λάρνακα

Φαίνεται ότι τα 14 άτομα πέρασαν από τα κατεχόμενα και δια μέσου των Βρετανικών Βάσεων, έφτασαν στο Αυγόρου.

Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας οι οποίοι προχωρούν σε καταγραφή των στοιχείων των μεταναστών και έλεγχο για κορωνοϊό και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Εν τω μεταξύ οι 98 συνολικά άτυποι μετανάστες από τη Συρία, που εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλοιάριο.

Το πλοιάριο εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας γύρω στη 13.30 το μεσημέρι, 14 ναυτικά μίλια βορειο-ανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Άκατος της Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή και ανέκοψε το πλοιάριο στο οποίο βρίσκονται 35 άνδρες, 23 γυναίκες και 40 ανήλικα παιδιά.

Αργότερα σήμερα με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, οι 98 άτυποι μετανάστες αναμένεται να οδηγηθούν στη Λάρνακα, όπου θα αποβιβαστούν, θα καταγραφούν τα στοιχεία τους, θα γίνει έλεγχος για κορωνοϊό και στη συνέχεια θα οδηγηθούν στο Κέντρο Φιλοξενίας «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Διαβάστε επίσης: Κάβο Γκρέκο | Δεν τους επιτράπηκε η είσοδος και επέστρεψαν στο Λίβανο οι 56 άτυποι μετανάστες

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This