ΣΣΕ | Μνημόνιο Συνεργασίας με ΕΑΒ – Ενίσχυση καινοτομίας και τεχνογνωσίας
Defence Redefined
Published on 27/05/2024 at 13:24

Την Πέμπτη 23 Μάϊου 2024, παρουσία του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Ανδρέα Κορωνάκη, ως εκπροσώπου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Δημητρίου Χουπη και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Γεωργίου Κωστίδη, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος, και ο Προέδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας κ. Αλεξάνδρος Γ. Διακόπουλος, συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην έδρα της Σχολής στη Βάρη.

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας συμφωνήθηκε η ανάληψη κοινών ενεργειών και πρωτοβουλιών για την επίτευξη μεταξύ άλλων και των παρακάτω στόχων κοινού ενδιαφέροντος:

  • Την ενίσχυση της καινοτομίας και της τεχνογνωσίας σε θέματα αμυντικής τεχνολογίας, μέσω κοινών συνεργατικών δράσεων σε όλες τις τεχνολογικές περιοχές όπου υπάρχει κοινό επιστημονικό, ερευνητικό και επιχειρησιακό ενδιαφέρον.
  • Την οργάνωση κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων όπως ημερίδες, συνέδρια εκπαιδευτικά σεμινάρια αμυντικού ενδιαφέροντος.
  • Την εκπόνηση και παρακολούθηση μελετών και διατριβών από κοινού, καθώς και την χρήση εργαστηρίων και σχετικών υποδομών για εκπόνηση εργασιών (πτυχιακών, μεταπτυχιακών), διατριβών, μελετών και συναφών ερευνητικών δραστηριοτήτων.

Πηγή: ΓΕΣ

Διαβάστε επίσης: ΣΣΕ | Νέα Μεταπτυχιακά προγράμματα σε Στρατιωτική Ιστορία και Τεχνητή Νοημοσύνη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This