ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Σουηδία | Παραγγελία στη Saab για τα επόμενης γενιάς βλήματα των εκτοξευτών “Carl-Gustaf”
Defence Redefined
Published on 21/12/2021 at 16:30

Η Saab, σύμφωνα με ανακοίνωση της, έχει λάβει παραγγελία από τη Σουηδική Υπηρεσία Αμυντικού Υλικού (FMV) για παραδόσεις τόσο του νέου βλήματος υψηλής εκρηκτικότητας όσο και της συσκευής ελέγχου πυρός για τους φορητούς εκτοξευτές άνευ οπισθοδρόμησης Carl-Gustaf. 

Οι αξίες των παραγγελιών είναι περίπου 29,053,341.27 € και 6,294,814.50 € αντίστοιχα και οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν κατά την περίοδο 2022-2023.

Το νέο βλήμα υψηλής εκρηκτικότητας (High Explosive – HE) είναι προγραμματιζόμενο και έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τη νέα συσκευή Ελέγχου Πυρός. Αυτό σημαίνει ότι ο χειριστής του Carl-Gustaf θα μπορεί να “επικοινωνεί” με το πυρομαχικό.  

Αυτές οι δύο προσθήκες, σε συνδυασμό με την παραγγελία του Carl-Gustaf M4 που έγινε το 2019, θα σημαίνουν σημαντική αύξηση της ικανότητας του συστήματος Carl-Gustaf στη Σουηδία.

Σήμερα, το Carl Gustaf βρίσκεται σε υπηρεσία σε περισσότερες από 40 χώρες. Μεταξύ των χρηστών του εν λόγω όπλου περιλαμβάνεται και ο Ελληνικός Στρατός που το 1995 παρέλαβε υπό μορφή δωρεάς περίπου 2.000 όπλα της έκδοσης M2 από τα αποθέματα του Στρατού της Γερμανίας.

Τα εν λόγω όπλα παραδόθηκαν χωρίς πυρομαχικά και προκειμένου να επιτευχθεί η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση, τον Νοέμβριο του 1999 τοποθετήθηκαν δύο παραγγελίες για αντιαρματικά πυρομαχικά HEAT-551 με διατρητική ικανότητα 600 χλστ. ομοιογενούς χάλυβα (RHA).

Διαβάστε επίσης: GMM | Το νέο αντιαρματικό πυρομαχικό πολλαπλών ρόλων – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This