ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σακελλαροπούλου | Πάγια επιδίωξη της Ελλάδας ο τερματισμός της κατοχής
Defence Redefined
Published on 23/09/2020 at 15:04

Πάγια επιδίωξη της Ελλάδας είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου, η Πρόεδρος της Ελλάδας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε συνάντηση ππου είχαν στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης της στην Κύπρο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει την Πρόεδρο της Ελλάδας για τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο και να συζητήσει μαζί της τις έκνομες ενέργειες των εγκάθετων της Τουρκίας στην Κύπρο για τον εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επίσης, αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος ζήτησε από την Πρόεδρο της Ελλάδας την εντατικοποίηση των προσπαθειών για αποτροπή της παράνομης αυτής ενέργειας σε συνάρτηση με την παρεμπόδιση των ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Όπως προστίθεται, η κ.  Σακελλαροπούλου διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο για την πάγια επιδίωξή της Ελλάδας που είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, η αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων και η κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων σε βάρος της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας και η αποκατάσταση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων σε όλη την Κύπρο. Είπε επίσης ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την επανέναρξη των συνομιλιών.

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι μόλις το επιτρέψουν οι εξελίξεις της πανδημίας και το βεβαρημένο πρόγραμμα της Προέδρου, αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο θα μεταβούν στην Αθήνα για επαφές με κρατικούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Σακελλαροπούλου | “Ενιαίο αρραγές διπλωματικό μέτωπο με γνώμονα πάντα το κοινό εθνικό συμφέρον” 

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This