Ρωσία | Ο Πούτιν υπόσχεται δωρεάν σιτηρά σε χώρες της Αφρικής
Defence Redefined
Published on 28/07/2023 at 10:35

Χιλιάδες τόνους δωρεάν σιτηρών υποσχέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στους Αφρικανούς ηγέτες, που μετέχουν στη Σύνοδο Ρωσίας- Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη.

Ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για 25.000-50.000 τόνους δωρεάν σιτηρών σε Μπουρκίνα Φάσο, Ζιμπάμπουε, Μάλι, Σομαλία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και Ερυθραία.

Οι δεσμεύσεις του Ρώσου προέδρου έρχονται μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Μόσχας να αποσυρθεί από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, που επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών σε όλο τον κόσμο.

Η αναστολή των εξαγωγών αναμένεται να πλήξει ιδιαίτερα τις φτωχές αφρικανικές χώρες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ουκρανικά σιτηρά.

Αναδύεται μια παράδοξη εικόνα, είπε ο Πούτιν στην ομιλία του, καθώς από τη μια πλευρά, οι δυτικές χώρες εμποδίζουν τον εφοδιασμό των σιτηρών και των λιπασμάτων τους μέσω κυρώσεων, ενώ από την άλλη τους κατηγορούν υποκριτικά για την τρέχουσα κρίση στην παγκόσμια αγορά τροφίμων.

Εντωμεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού επισκέφτηκε τη Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 70 ετών από την υπογραφή της ανακωχής στον πόλεμο της Κορέας και είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το στρατιωτικό εξοπλισμό της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Αναστολή συμμετοχής από τη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This