ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου | Δείτε το νέο πυροσβεστικό όχημα με δυνατότητα ρίψης νερού από ύψος 60 μέτρων – VIDEO
Defence Redefined
Published on 19/09/2020 at 21:34

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου τα μέλη της εκπαιδεύονται ανάμεσα σε άλλα και στη χρήση του τηλεσκοπικού βραχιονοφόρου  πυροσβεστικού οχήματος το οποίο έχει δυνατότητα ρίψης νερού από ύψος 60 μέτρων!

© Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Το τηλεσκοπικό βραχιονοφόρο πυροσβεστικό όχημα μέγιστου ύψους επέκτασης 60 μέτρων θα μπορεί να χρησιμοποιείται για σκοπούς διάσωσης και κατάσβεσης πυρκαγιών σε ψηλά κτίρια. Πρόκειται για όχημα τύπου SCANIA εξοπλισμένο με τον τηλεσκοπικό βραχίονα της εξειδικευμένης Φινλανδικής εταιρείας BRONTO SKYLIFT τύπου F60 RLX. Ο υπόψη βραχίονας διαθέτει ανάμεσα σε άλλα δυνατότητα ανύψωσης μέχρι 500kg (εντός του κουβουκλίου) και ρίψης 3800 λίτρων νερού /λεπτό!

Διαβάστε επίσης: Τα νέα οχήματα τύπου Panther της Πυροσβεστικής σε δράση – VIDEO

Παρόλο που τα ψηλά κτίρια διαθέτουν κατόπιν συστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αυτονομία πυρόσβεσης αλλά και εξασφάλιση μέσων διαφυγής η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου με τη βοήθεια του Κράτους ετοιμάζεται και εκσυγχρονίζεται στη βάση των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται στον τόπο μας.

Διαβάστε επίσης: Oμάδα αμφίβιων επιχειρήσεων ΕΜΑΚ | Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

H αγορά και προμήθεια του συγκεκριμένου Πυροσβεστικού Οχήματος συγχρηματοδοτείται με το ποσό των €430,00 από το έργο « Ήρων» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΙΝΤΕRREG V-A 2014-2020 Eλλάδα – Κύπρος, κατόπιν πολλών προσπαθειών, διαβουλεύσεων, συναινέσεων, συμφωνιών με διάφορους  αρμόδιους φορείς, σε συνεργασία πάντοτε με το Π.Σ. Σώμα Ελλάδος με πρωτεύοντα στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη ανταπόκριση για βοήθεια στο κοινό στον ελάχιστο δυνατό χρόνο. 

Δείτε το υπόψη όχημα σε δράση:

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This