ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολυεθνική Άσκηση “OCEAN SKY 21” | Συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Defence Redefined
Published on 04/11/2021 at 14:15

Από την Παρασκευή 15 έως την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Άσκηση “OCEAN SKY 21” τύπου INVITEX – LIVEX με 4 F-16 Block 52+ της 343 Μοίρας από την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Κρήτη και το αντίστοιχο προσωπικό υποστήριξης. Η Άσκηση έλαβε χώρα στις Καναρίους Νήσους της Ισπανίας στην Αεροπορική Βάση Gando.

Στην “OCEAN SKY 21” συμμετείχαν επίσης με μέσα και προσωπικό η Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και υπηρεσίες του ΝΑΤΟ. Κατά τη διάρκεια της εκτελέστηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές (Air-Air, Offensive Counter Air, Defensive Counter Air, High Value Airborne Asset protection/attack) με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Η εν λόγω επιχειρησιακή εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συμφώνως του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυμερές και συμμαχικό πλαίσιο.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Blue Flag 2021| Ο Διοικητής Αεροπορίας στην Ημέρα Διακεκριμένων Προσώπων της Άσκησης

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This