ΑΜΥΝΑ
ΑΜΥΝΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) είναι πλέον σε θέση να επιχειρεί με αναβαθμισμένα MiG 29 τα οποία μπορούν να καταρρίψουν ανάμεσα σε άλλα και εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εισέρχονται στην επικράτειά της Συρίας, ανέφερε η ρωσική σελίδα, Avia.Pro την Κυριακή 31/05. Το δημοσίευμα ωστόσο δεν διευκρινίζει ποια έκδοση του αναβαθμισμένου MiG-29 παρέλαβε η Συρία με πηγές να αναφέρουν ότι πρόκειται για παραπλήσια έκδοση με αυτή της SM της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.
«Οι ειδικοί δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι ο επανεξοπλισμός της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας μπορεί να δείχνει ότι στο εγγύς μέλλον η Συρία μπορεί να καταστεί μία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής με τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, από την στιγμή που τα MiG-29, ειδικά οι εκσυγχρονισμένες εκδόσεις τους, υπερβαίνουν σημαντικά τις δυνατότητες των μαχητών F-16, τα οποία είναι τα κύρια μαχητικά αεροσκάφη για κάποιες χώρες», αναφέρει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τον αναλυτή της ρωσικής Avia.Pro, η Συρία μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιταχθεί σε όλα τα οπλικά συστήματα που διαθέτει στο οπλοστάσιο ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο θα έχει ισχυρά τζετ που θα μπορούσαν να κάνουν τις εχθρικές δυνάμεις να σκεφτούν δύο φορές για επίθεση στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία.
«Η Συρία, φυσικά, δεν θα είναι σε θέση να αντιταχθεί στο Ισραήλ, αλλά προφανώς για ορισμένες άλλες χώρες, αυτή μπορεί να είναι η ιδανική κίνηση για να μην παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Συρίας, ειδικά επειδή είναι ακόμα άγνωστο το ποιους πυραύλους θα μπορούσε η Μόσχα να μεταφέρει στην Πολεμική Αεροπορία της Συρίας μαζί με αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη», σημειώνει ο αναλυτής.
Η Συρία έλαβε τη νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 την περασμένη εβδομάδα μετά από τελετή στην μόνιμη βάση του ρωσικού στρατού στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία.
Η μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 θεωρήθηκε ως πιθανή μεταφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) στη Μπενγκάζι. Ωστόσο, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η παράδοση έγινε για λογαριασμό της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.
Για την ιστορία η Συρία ξεκίνησε την αναβάθμιση περίπου 20 MiG-29 σε συνεργασία με την Mikoyan στην Ρωσία σε έκδοση παραπλήσια με αυτή των MiG-29SM. Επιπλέον πρόσφατα η Συριακή Πολεμική Αεροπορία προμηθεύτηκε αριθμό συλλογών ηλεκτρονικών αντιμέτρων Talisman της εταιρείας Defense Initiatives από την Λευκορωσία.
Pair of SyAAF MiG-29SM over the Syrian desert. Note the Talisman pod at each wing. pic.twitter.com/DnsHrgMlUS
— LuftwaffeAS (@LuftwaffeAS) March 5, 2020
Το MiG-29, διαθέτει δύο κινητήρες Klimov RD-33 και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 2.25 Mach. Βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στις Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις, την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF), την Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου καθώς και σε αρκετά άλλα έθνη.
Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, με πρωταρχικό στόχο να αντιμετωπίσει την απειλή των F-15 Eagle και F-16 Fighting Falcon των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και των συμμάχων της. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο ρόλος του MiG-29 έχει αναβαθμιστεί σε ένα ισχυρό μαχητικό πολλαπλών ρόλων. Είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο Gryazev-Shipunov GSh-30-1 30mm και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 τόνους διάφορων πυρομαχικών.
Διαβάστε επίσης:
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
RNMB ARIADNE | Το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα ανίχνευσης θαλάσσιων ναρκών παρέλαβε η Βρετανία
Η Βρετανία παρέλαβε το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα ανίχνευσης θαλάσσιων ναρκών. Το σύστημα αναπτύσσεται από την εταιρεία Thales, στα πλαίσια του Γαλλο-Βρετανικού προγράμματος αντιμέτρων για θαλάσσιες νάρκες…
Ο παγκόσμιος χάρτης των πυρηνικών όπλων
Τα πυρηνικά όπλα παραμένουν ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες γεωπολιτικής ισχύος και στρατιωτικής αποτροπής.
Το UAS Camcopter S-100 στις ελληνικές φρεγάτες | Επίσκεψη Δένδια στην Αυστρία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, επισκέφθηκε την Αυστρία, την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025…
Εθνική Φρουρά | Στρατιωτικοί Σκοπευτικοί Αγώνες Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών – Ακροβολιστών
Από 12 έως 13 Μαρτίου 2025, διεξήχθη o 1ος διαγωνισμός Στρατιωτικού Σκοπευτικού Αγώνα Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών (ΕΣΕΑ) – Ακροβολιστών…
RNMB ARIADNE | Το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα ανίχνευσης θαλάσσιων ναρκών παρέλαβε η Βρετανία
Η Βρετανία παρέλαβε το πρώτο μη επανδρωμένο σύστημα ανίχνευσης θαλάσσιων ναρκών. Το σύστημα αναπτύσσεται από την εταιρεία Thales, στα πλαίσια του Γαλλο-Βρετανικού προγράμματος αντιμέτρων για θαλάσσιες νάρκες…
Ουκρανία | Διορισμός νέου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου – Μετασχηματισμός Ενόπλων Δυνάμεων
Η Ουκρανία, μετά από ένα χρόνο, διορίζει νέο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων. Νέος αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων…
ΕΛΚΑΚ | Πρόσκληση συμμετοχής στην καταγραφή του Δυναμικού και των προοπτικών του Ελληνικού Οικοσυστήματος Αμυντικής Καινοτομίας
Το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) έχει σκοπό την καλλιέργεια του εγχώριου οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας, καθώς και…
Συνέδριο για στρατιωτική κινητικότητα ΕΕ και ΝΑΤΟ – Συμμετοχή της Κύπρου
Εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΑΜ), με επικεφαλής τον Τμηματάρχη Αμυντικής Διπλωματίας, συμμετείχαν στη Συνάντηση Διευθυντών Αμυντικής Πολιτικής…
Λιβύη | Ανακοίνωση γύρου αδειοδότησης για εκμετάλλευση ενεργειακών πόρων
Η Λιβύη ανακοίνωσε επίσημα τον πρώτο γύρο αδειοδότησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο μετά από 17 χρόνια, προσφέροντας 22…
0 Σχόλια