ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στα μέλη της Αστυνομίας
Defence Redefined
Published on 16/04/2020 at 18:24

Με επιστολή του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, εκθειάζει το έργο που επιτελούν τα μέλη της Αστυνομίας σε αυτή την δύσκολη περίοδο και τις πρωτόγνωρες συνθήκες. 

Ο Υπουργός, αναγνωρίζει τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επιδεικνύουν τα μέλη του Σώματος και εκφράζει την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσους εργάζονται για το συλλογικό καλό του τόπου.

Αυτούσια η επιστολή του Υπουργού:

“Με αισθήματα βαθιάς εκτίμησης αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλα τα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου για να εκφράσω ξεχωριστά προς την καθεμιά και τον καθένα σας την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και εμένα προσωπικά, για το υψηλό αίσθημα ευθύνης με το οποίο επιτελείτε τα καθήκοντά σας, επιστρατευμένοι και μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή για περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Γνωρίζω καλά πως αυτός ο ζήλος κι αυτός ο επαγγελματισμός που όλες και όλοι σας επιδεικνύετε, δεν γίνεται γιατί το επιτάσσει το καθήκον και μόνο. Έχω δει την ευσυνειδησία σας συνομιλώντας μαζί σας κατά τις περιπολίες σας, πεζές και μη, για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει ο αναγκαίος σεβασμός στα Διατάγματα, απότοκο της έκρυθμης αυτής κατάστασης, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία του πληθυσμού της χώρας μας. Έχω δει την ευσυνειδησία σας επισκεπτόμενος Αστυνομικούς Σταθμούς και έχω δει την ευσυνειδησία σας σαν προασπίζεστε το δικαίωμα όλων των πολιτών της πατρίδας μας στην ασφάλεια, είτε εν ώρα υπηρεσίας είτε εκτός, σεβόμενοι τις Αρχές και το υψηλό καθήκον που υπηρετείτε ως μέλη της Αστυνομίας μας.

Θέλω να έχετε πάντα κατά νου ότι οι συνθήκες που διαβιούμε είναι πρωτόγνωρες. Μείνετε προσηλωμένοι στην ευγένεια, στη διακριτικότητα, στην ευαισθησία. Μην ξεχνάτε ότι η καθεμιά και ο καθένας από εσάς είστε ο καθρέφτης του Σώματος προς την κοινωνία και η στάση σας απέναντι στις ευαισθησίες των συμπολιτών μας, που και αυτοί περνούν δύσκολες στιγμές, χρειάζεται να είναι πάντοτε υποδειγματική.

Για τα όσα πράττετε που δεν επιτάσσονται μόνο από το καθήκον αλλά και από την ηθική, νιώθω την ανάγκη να σας διαβιβάσω την υπερηφάνεια που αισθάνομαι για την καθεμιά και τον καθένα από εσάς, σε όποιο Τμήμα υπηρετείτε. Δεν έχω αμφιβολία και θέλω να συνεχίσετε με την ίδια σπουδή και επαγγελματισμό να ενεργείτε με σεβασμό τηρώντας τις επιταγές του Νόμου, για να διασφαλίζετε το δικαίωμα για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως στην ασφάλεια, χωρίς ρατσιστικές στρεβλώσεις και με αυξημένη ευαισθησία απέναντι σε όλες, μα ιδιαίτερα απέναντι στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Συναισθανόμενος μαζί σας τις ανησυχίες σας, σας καλώ να προσέχετε. Σας παρακαλώ να ακολουθείτε σχολαστικά όλα τα μέτρα υγιεινής που ανακοινώνονται και να λαμβάνετε όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Η υπηρεσία και η ευσυνειδησία όλων σας είναι συνδετική ουσία της προσπάθειας, ώστε συνδράμοντας τους επαγγελματίες υγείας, να σπάσουμε όλοι μαζί την αλυσίδα διασποράς του κορωνοϊού.

Καλή δύναμη, καλό κουράγιο και ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς προς όλες και όλους σας.  Χάρις και στη δική σας αφοσίωση στο συλλογικό καλό, θα  ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία”.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This