Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Ινδία – Πρώτη υπογραφή Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας
Defence Redefined
Published on 11/04/2024 at 17:38

Από το Σάββατο 06 έως την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του General Anil Chauhan.

Οι 2 Αρχηγοί κατά τη συνάντησή τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, τα οποία μεταξύ άλλων περιλάμβαναν τη διαμορφωθείσα κατάσταση σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, καθώς και τις αναδυόμενες προκλήσεις ασφαλείας ως αποτέλεσμα των επικρατουσών εστιών αστάθειας ανά την υφήλιο.

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συζητείται τριμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδας, Ινδίας και Ισραήλ

Κατά την παραμονή του στην Ινδία ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε επίσης με τον Chief of the Air Staff Air Chief Marshal VR Chaudhari, τον Chief of the Naval Staff Admiral R Hari Kumar, καθώς και με τον Vice Chief of the Army Staff Lieutenant General Upendra Dwivedi, με τους οποίους αναφέρθηκαν σε επιχειρησιακά θέματα, τονίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη αξία της στρατιωτικής συνεργασίας των 2 χωρών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε και η υπογραφή, για πρώτη φορά, του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ινδίας, στο οποίο περιλαμβάνεται αριθμός δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν και στις 2 χώρες, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν έτι περαιτέρω τη στρατιωτική συνεργασία και τις άριστες μεταξύ τους σχέσεις.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατέθεσε επίσης στεφάνι στο National War Memorial στο Νέο Δελχί, ενώ είχε την ευκαιρία για κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την πρέσβη της Ελλάδας στην Ινδία κ. Αλίκη Κουτσομιτοπούλου, με την οποία συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και για τις σχέσεις των 2 χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: Στρατιωτική συνεργασία Κύπρου και Ινδίας – Συζήτηση για προοπτικές ανάπτυξης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This