Ουκρανία | Το Κίεβο τριπλασίασε την παραγωγή όπλων τον περασμένο χρόνο
Defence Redefined
Published on 26/02/2024 at 15:22

Η Ουκρανία τριπλασίασε την παραγωγή όπλων τον περασμένο χρόνο και σήμερα 500 εταιρείες δραστηριοποιούνται στον αμυντικό τομέα της χώρας, όπως δήλωσε χθες ο Ουκρανός υπουργός Στρατηγικής Βιομηχανίας.

Το Κίεβο αναζητεί τρόπους για να ενισχύσει τις άμυνές του απέναντι στην ρωσική εισβολή που μετράει δύο χρόνια, μεταξύ των οποίων και με την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής όπλων και την καινοτομία.

Ο Αλεξάντρ Καμίσιν είπε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Κίεβο ότι 100 κρατικές και 400 ιδιωτικές εταιρείες συμμετέχουν στην προσπάθεια και ότι η Ουκρανία σχεδιάζει φέτος να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή πυρομαχικών.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης Μιχάιλο Φεντόροφ δήλωσε ότι το 90% των drones που χρησιμοποιούνται στο πεδίο κατά των ρωσικών δυνάμεων παράγονται στην Ουκρανία.

Περίπου το 50% των δυτικών παραδόσεων όπλων στην Ουκρανία δεν φτάνουν εγκαίρως, υπογράμμισε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Προς το παρόν, η δέσμευση δεν είναι συνώνυμη με την παράδοση, καθώς το 50% αυτών των δεσμεύσεων δεν εκπληρώνονται έγκαιρα, δήλωσε ο υπουργός. Εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων, χάνονται άνθρωποι και εδάφη, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει επανειλημμένως προτρέψει τους δυτικούς συμμάχους του τις τελευταίες ημέρες να παραδώσουν στρατιωτική βοήθεια στην ώρα τους, απαιτώντας συγκεκριμένα πυρομαχικά, περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και μαχητικά αεροπλάνα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις όπλων συνέβαλαν στην αποτυχία της αντεπίθεσης του Κιέβου το καλοκαίρι του 2023.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Παραλαβή χιλιάδων drones από συνασπισμό χωρών που θα ηγούνται η Βρετανία και η Λετονία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This