Ουκρανία | Εγκρίθηκε νόμος για επέκταση της επιστράτευσης
Defence Redefined
Published on 17/04/2024 at 14:24

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επικύρωσε την Τρίτη νόμο για την επιστράτευση περισσότερων ανδρών απέναντι στη ρωσική εισβολή, αμφιλεγόμενο κείμενο καθώς δεν προβλέπει προθεσμία αποστράτευσης για τους επίστρατους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ουκρανικού κοινοβουλίου (Ράντα), το κείμενο υποβλήθηκε χθες στον πρόεδρο ο οποίος στη συνέχεια το υπέγραψε.

Η Ουκρανία, αντιμέτωπη με έλλειψη εθελοντών, επεξεργαζόταν το κείμενο αυτό για μήνες, με αντιπαραθέσεις έπειτα από δύο και πλέον χρόνια πολέμου κατά του Ρώσου εισβολέα. 

Στις 11 Απριλίου, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο με 283 ψήφους υπέρ.

Αυτό το κείμενο, το οποίο αυξάνει τις κυρώσεις για τους ανυπότακτους, προκάλεσε σκάνδαλο λόγω της διαγραφής την τελευταία στιγμή ρήτρας που προέβλεπε την αποστράτευση στρατιωτών που έχουν υπηρετήσει 36 μήνες, σκληρό πλήγμα για στρατιώτες που πολεμούν στο μέτωπο τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι το θέμα της αποστράτευσης θα ρυθμιστεί με χωριστό νόμο, αλλά δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την προετοιμασία και την έγκρισή του.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Ξύλο σε άνδρες που προσπαθούν να αποφύγουν την επιστράτευση

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This