Ουκρανία | Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την καταστροφή ρωσικής βάσης μη επανδρωμένων αεροχημάτων
Defence Redefined
Published on 24/06/2024 at 07:52

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι δορυφορικές εικόνες δείχνουν την καταστροφή μιας ρωσικής αποθήκης, που χρησιμοποιείται για την εκτόξευση μη επανδρωμένων αεροχημάτων ιρανικής κατασκευής και για την εκπαίδευση δοκίμων.

Οι φωτογραφίες ακολουθούν αναφορές για μια τεράστια έκρηξη κοντά σε ρωσικό αεροδρόμιο στη νότια περιοχή του Κρασνοντάρ.

Η Μόσχα δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις αναφορές, αλλά δήλωσε ότι κατέρριψε έναν αριθμό μη επανδρωμένων αεροχημάτων στην περιοχή, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής.

Αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού στο Κίεβο δήλωσαν ότι ένας αριθμός εκπαιδευτών και δοκίμων που μαθαίνουν να χειρίζονται τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροχήματα Shahed, σκοτώθηκαν από την επίθεση, η οποία, όπως είπαν, συνέβη το βράδυ της Παρασκευής.

Σε ανάρτησή τους στο Telegram, αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού στο Κίεβο δήλωσαν ότι η επιχείρηση σχεδιάστηκε και διεξήχθη σε συνεργασία με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η βάση βρισκόταν στην Αζοφική Θάλασσα απέναντι από την κατεχόμενη ουκρανική πόλη Μαριούπολη, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Planet Labs – της εταιρείας με έδρα τις ΗΠΑ που τράβηξε τις φωτογραφίες.

Οι φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν δύο μεγάλες αποθήκες που χωρίζονταν από έναν δρόμο με κατεύθυνση από το βορρά προς το νότο στις 11 Απριλίου. Μεταγενέστερες φωτογραφίες που ελήφθησαν το Σάββατο έδειχναν τη μία αποθήκη να έχει καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ η άλλη έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι πύραυλοι ήταν αμερικανικής κατασκευής ATACMS, οι οποίοι είναι ικανοί να πλήξουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης: KNDS | Δημιουργία μονάδας στην Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This